Jak favorité ŽBL dospěli do semifinále

ECHO ČTVRTFINÁLE BONVER ŽBL V nejvyšší soutěži žen je rozhodnuto o dvojicích pro semifinále. Obhájkyně trofeje z USK Praha narazí na Trutnov a Nymburk vyzve Hradec Králové. V nejkratším možném termínu, tedy po třech zápasech, ukončily čtvrtfinálové série hráčky USK, jež složily tým Karlových Varů, a také Nymburk, jenž si poradil s pražskými VŠ. O utkání déle si série protáhly Hradecké lvice se Slavií a Trutnov s brněnským Valosunem.

celý článek
Sní Češky o WNBA? A kam zasmečují?

28.3. VIDEOANKETA O WNBA A SMEČÍCH Český ženský basketbal v posledních dnech a týdnech zaznamenává dvě významné události. První je spojena s oznámením týmu obhájkyň trofeje v WNBA Minnesota Lynx. Ten na letošní sezonu angažoval českou reprezentační snajperku Kateřinu Elhotovou, jež se stane teprve sedmou Českou pod koši nejlepší ligy. Druhou událostí je další šance nejlepších střelkyň Bonver ŽBL popasovat se s top ostrostřelci Kooperativa NBL v trojkařské soutěži při All-Star. Tuhle možnost dnes v Ústí nad Labem dostanou Kateřina a Karolína Elhotovy z pražského USK, Alena Huňknová z Nymburka a Andrea Ovsíková z Trutnova.

celý článek
Pamela v pravý čas! Slavia se zlobí

ECHO DRUHÝCH ČTVRTFINÁLE BONVER ŽBL USK a Nymburk ve vedení 2-0, Valosun sérii s Trutnovem srovnal, stejně jako Hradec se Slavií. Bylo kolem toho při dvou těsných výsledcích i nemálo emocí, kouč Slavie Štěpánek si dokonce stěžoval na „uloupenou“ trojku. Takové byly druhé čtvrtfinálové bitvy v Bonver ŽBL.

celý článek
Třikrát domácí a překvapení v Hradci!

ECHO ČTVRTFINÁLE 1 BONVER ŽBL Tři očekávané výsledky a také jedno překvapení na účet Hradeckých lvic v domácím duelu se Slavií. To je hlavní událost prvních čtvrtfinálových bitev Bonver ŽBL.

celý článek
Čtvrtfinále ŽBL: 2 favorité, 2 dramata

PREVIEW ČTVRTFINÁLE A PLAY-OUT ŽBL Souboje o české mistrovské medaile jsou tady! Startuje čtvrtfinále play-off v Bonver Ženské basketbalové lize. Nejméně nervů je spojeno se sérií ZVVZ USK Praha - BA Karlovy Vary, v ní má celek z Prahy jasně navrch. A také DSK Basketball Nymburk by neměl VŠ Praha tři vítězství dovolit. To série Sokol ZVUS Hradec Králové versus BLK Slavia Praha a Kara Trutnov versus Valosun KP Brno jsou mnohem otevřenější.

celý článek
Play-off ŽBL bude poprvé bez Žabin!

ECHO 22. KOLA ŽBL Dobojováno jest! Alespoň v základní části Bonver ŽBL, jež o víkendu naplnila i své závěrečné kolo. Jasné jsou už tedy i čtvrtfinálové dvojice pro play-off: ZVVZ USK Praha (11-0) – BA Karlovy Vary (9-12), DSK Basketball Nymburk (20-1) – VŠ Praha (9-12), Sokol ZVUS Hradec Králové (16-5) – BLK Slavia Praha (10-11), Kara Trutnov (15-6) – Valosun KP Brno (14-7). Z uvedeného je jasné, že play-off se poprvé v dějinách ŽBL nebude týkat brněnských Žabin a že horší vzájemné zápasy s VŠ Praha nakonec odsunuly do nejtěžšího čtvrtfinále BA Karlovy Vary.

celý článek
Bude play-off bez Žabin? Rozhodne i derby

PREVIEW 22. KOLA ŽBL  Závěr základní části Bonver Ženské basketbalové ligy je tady! Dvaadvacáté kolo určí konečnou podobu čtvrtfinále i čtvrtý tým do play-out. Za nejkratší konec nyní táhnou hráčky Žabin Brno. Jsou deváté se ztrátou jedné výhry na VŠ Praha a BA Karlovy Vary. A tak hrozí, že se klub ze Žabovřesk, který psal historii českého ženského basketbalu, poprvé nepodívá ani do play-off.

celý článek
Rozmrzelé Vary a VŠ cílící na 7. post

ECHO 21. KOLA ŽBL Po předposledním dějství Bonver ŽBL se ještě více zdramatizovala situace v boji o poslední místenky pro play-off. VŠ Praha ve svém závěrečném utkání základní části nejenže doma porazily BA Karlovy Vary, s nimiž se bijí o nejlepší osmičku a vyhnutí se USK ve čtvrtfinále, ale ještě na svou stranu o dva bodíky překlopily vzájemné skore. S aktuální bilancí 9-12 jsou sice osmé, ale sedmé Vary (9-11) čeká v posledním utkání duel v Trutnově. Ve hře o play-off jsou stále ještě Žabiny (8-12), které na závěr narazí doma na Valosun.

celý článek
Amerika, WNBA, ME doma a nová popularita

INTERVIEW SE 17LETOU TOP SKÓRERKOU ŽBL Její tým na domácí půdě skončil na nejméně oblíbeném čtvrtém místě, přesto 194 centimetrů vysoká pivotka Julia Reisingerová byla v kurzu. Rozdávala autogramy, fotografovala se a získávala první zkušenosti s popularitou. Ta už se projevila i na pražském gymnáziu, kde studuje, a kde si čím dál víc všímají slavné spolužačky, která jako by mimochodem vládne střeleckému pelotonu Bonver ŽBL s téměř 22 body na utkání. V pouhých 17 letech!     

celý článek
Nymburk uvidí pohár, Praha boj o play-off

PREVIEW 21. KOLA ŽBL Kdo s kým ve čtvrtfinále a komu zůstane černý Petr v podobě play-out? Do konce tohoto týdne bude v Bonver Ženské basketbalové lize rozhodnuto, hrají se poslední dvě kola základní části. V tom 21. dojde na souboj dvanáctého s prvním. Ale mnohem důležitější bude klání devátého se sedmým.

celý článek
◄◄ 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ►►