Satoranského akční kemp na Folimance

Ještě než odletí za moře ke své první sezoně v NBA, podělí se Tomáš Satoranský o své basketbalové zkušenosti a dovednosti s dětmi. Rozhodl se totiž uspořádat basketbalový kemp, který se bude konat od 27. do 29. srpna v Praze na Folimance.

celý článek
Tomáš o trápení. Kouč o Kasparovovi

ECHO SEMIFINÁLE O RIO S DUEM SATORANSKÝ – GINZBURG Tomáš Satoranský si tak jako obvykle v reprezentaci sáhl až na fyzické dno. Po 36 minutách s Lotyši a 28 s Japonci si v semifinále olympijské kvalifikace s domácími Srby, kdy se na něm točilo několik obránců, a další čekali jako pojistka pod košem, odkroutil dokonce 37 minut!

celý článek
Dali vše, co měli, ale snění skončilo

ECHO ČESKÉHO SEMIFINÁLE O RIO Zázrak se nestal, přesto český tým dával favorizovaným Srbům po nějméně 28 minut, po nichž stále ztrácel jen 9 bodů, velký boj. Semifnále olympijského kvalifikačního turnaje však v hučící bělehradské Kombank aréně nakonec prohrál 96-72 a s turnajem se tak loučí. Srbové si to v sobotu večer rozdají o postup do Ria s Portorikem, jejž už porazili v úvodním utkání skupiny.

celý článek
O zápase do historie nejen kapitána lvů

Z BĚLEHRADU SE LVY NEJEN O SEMIFINÁLOVÉ ŘEŽI O RIO Reprezentační kapitán Jiří Welsch dostal už ve středu otázku od srbského reportéra, jaké by to bylo složit v Bělehradě horké domácí favority. Den nato zkusil najít odpověď na podobnou pobídku z českého sektoru: Kolikátý NEJ zápas jej v reprezentační kariéře v pátečním semifinále olympijské kvalifikace čeká?  

celý článek
O strachu, dýmícím tunelu i mase "Estu"

Z BĚLEHRADU S PAVLEM PUMPRLOU NEJEN O BEZPEČNOSTI V EVROPĚ V době, kdy v Istanbulu exploze stíhá explozi, kdy atentátníci paralyzovali Paříž, a kdy strach obchází Brusel i řadu dalších měst, dostávají se do centra dění i velké sportovní akce a jejich hlavní aktéři, kteří se za nimi často musejí přesouvat letecky. A právě letiště bývají neřídkými terči teroristů všeho druhu. I o tom, ale nejen o tom bude následující povídání s křídelníkem Pavlem Pumprlou, který má poměrně čerstvé zkušenosti například s nepřehledným časoprostorem v Belgii.

celý článek
Co čekat s obr Lotyši a trysko Japonci?

Z BĚLEHRADU SE LVÍM TÝMEM O SOUPEŘÍCH  Poprvé se všichni pohromadě sešli až v úterý před přípravným duelem s Tuniskem. A už za dalších sedm dní jim to začne naostro. Boj vlajky s modrým klínem o první průnik pod pět kruhů na nebojkotovanou olympiádu, tedy od Montrealu ´76. V prvním souboji ve skupině olympijské kvalifikace čeká v průměru 29leté a 201 vysoké Čechy až nečekaně vysoký tým 25letých a rovně dvoumetrových Lotyšů. Tenhle mač odpálí v úterý úderem 21. hodiny (vysílá ČT Sport).

celý článek
Volal jsem Xavimu. Bylo mi to hrozně líto

Z BĚLEHRADU S TOMÁŠEM SATORANSKÝM Je znát, že Tomáš Satoranský má přehled. A řeč teď není o hře, ale o trenérech v top patře evropského basketbalu, u kterých má podle všeho už sám nemalý respekt. Svému ex-kouči Xavimu Pascualovi mohl klidně zatelefonovat, zná i přednosti jeho potenciálních nástupců, ví o jejich dřívějším zázemí. V následujícím rozhovoru bude právě o tomhle v detailech mluvit.
 

celý článek
Žádné vykoupení! Trenér má pro mě úkol

Z BĚLEHRADU S LUKÁŠEM PALYZOU Satisfakce za minutý Eurobasket? Vykoupení? Nebo jiný patos? Ne, s tím na Lukáše Palyzu při olympijské kvalifikaci nechoďte. Ač po loňském „last minute“ počeštění Blakea Schilba přišel o historický turnaj zřejmě jen těsně, pro křídelního snajpra už je to dávno minulostí.

celý článek
O věštbě ženy a zápase do historie

Z BĚLEHRADU S BLAKEM SCHILBEM Když po prvním tréninku národního týmu v Bělehradě dokončil střečink, musel ze své torny vyjmout jeden dechberoucí zážitek, který si v kotli obrovské Kombank arény užil 17. října 2013. Jeho Crvena Zvezda tehdy v kulise 19 tisíc fanoušků nastoupila proti úřadujícímu eurocupovému šampionovi z Kubáně. „Pro Zvezdu to byl první zápas v Euroligze po 13 letech a bylo to něco neskutečného. Šlo o jednu z největších návštěv, před kterou jsem kdy hrál,“ rozhlédne se po hledišti, jež i zcela prázdné nabízí impozantní pohled.

celý článek
Loučení kouče Barcelony Luboše Bartoně

INTERVIEW S LUBOŠEM BARTONĚM Po boku se svým největším fanouškem - tátou - se těsně před generálkou lvů na olympijskou kvalifikaci vznášel na vlně hromového potlesku zaplněného hlediště pražské Královky. Na národní scéně to byly pro něj ovace derniérové – Luboši Bartoňovi, který s reprezentací oficiálně skončil loni po svém čtvrtém ME, ve čtvrtek večer děkovala za téměř dvě dekády věrných služeb Česká basketbalová federace. Rodák z České Lípy na tento den bude mít i jednu hmotnou vzpomínku, jíž jsou hodinky se speciálním gravírováním LB #11. Hold bývalému spoluhráči vzdali i současní reprezentanti, kteří k představování nastoupili všichni oděni do bílých triček se jmenovkou Bartoň a číslem 11.

celý článek
◄◄ 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ►►