Posila KP. Milník Mileny? Odplata Slavie?

PREVIEW 12. KOLA ŽBL Čas odvet nastal! S dvanáctým kolem začíná druhá polovina základní části Ženské basketbalové ligy. Hitem víkendu je střetnutí BLK Slavia Praha - Sokol ZVUS Hradec Králové. Napětí do něj vnáší mladá rivalita obou celků. Potkaly se v posledních dvou čtvrtfinále play-off, pokaždé uspěl Hradec. A také jejich první měření aktuální sezony stálo za to - skončilo rozdílem jediného bodu!

celý článek
Satoranský: Šanci máme velkou!

LOS ME 2017 MUŽŮ Do poměrně hratelné skupiny C lokalizované v Rumunsku poslal českou mužskou reprezentaci úterní istanbulský los ME 2017. Lvi boje začnou s domácími Rumuny, dále na tým kouče Ronena Ginzburga čekají Španělé, Chorvaté, Černohorci a také Maďaři, které si rumunští hostitelé vybrali do skupiny jako partnerskou reprezentaci.

celý článek
Bitva v Rize šla až do koncovky o vše

ECHO DUELU LVIC V RIZE Náročný přípravný test podstoupily v Rize české basketbalové reprezentantky, které až díky šťastným trojkám domácích Lotyšek v samém závěru podlehly 75-65. Top skórerkami lvic byly se shodně 16 body podkošové opory Hanušová s Kulichovou, která navíc přidala i 10 doskoků.

celý článek
Překvapení a zklamání poloviny ŽBL

SONDA DO ŽBL Ženská basketbalová liga má za sebou jedenáct kol. Tedy polovinu základní části. A to je příležitost ohlédnout se za podzimními událostmi. Nůžky se rozevírají, kvalita se koncentruje do horních pater tabulky. Ale dobré zprávy se týkají i klubů v její dolní polovině. Kdo překvapil příjemně? Kdo už méně?

celý článek
F-memento i strach z výbuchu stropu

INTERVIEW S VOJTĚCHEM HRUBANEM Byl druhým střelcem týmu s 13 body, navíc druhý nejlepší v plus/minus (+15). Ošlehaný už spoustou evropských i reprezentačních bitev nemá nejmenší problém s najetím přes kohokoli, když teď už navíc neodpadá do stran a zůstává i po remplování od obránců ve stabilní pozici. A třeba v zápase s Arisem Soluň předváděl také skvostnou obranu i proti hráčům euroligového kalibru. Vojtěch Hruban potvrzuje, že se herně nachází na dosavadním vrcholu své kariéry. Ostatně ve vítězném duelu Ligy mistrů bylo jeho schopností hodně potřeba. V tom duelu, který provázela nejspíš „atmosféra všech dob“ za dobu působení Nymburka ve Sportovním centru.  

celý článek
Teenagerky tlučou na bránu repre žen

Dravým mládím, které si vysloužilo pozornost reprezentačního kouče výkony v mládežnických reprezentacích, je protkána nominace národního týmu žen pro přípravné utkání s Lotyšskem, jež bude vrcholem aktuálně probíhajícího týdenního soustředění. To začalo za účasti čtrnáctky hráček v pondělí v Praze a skončí sobotním duelem v Rize.

celý článek
Trutnovské překvápko a útok na triple

ECHO 11. KOLA ŽBL O 52, 39, 34 a 26 bodů. Čtyřmi na první pohled jednoznačnými výsledky se v neděli dohrálo 11. kolo Ženské basketbalové ligy, po němž následuje 13denní reprezentační přestávka. Jenže ne všechna skore reflektují samotný průběh zápasů, které v prvních poločasech většinou ještě nebyly rozhodnuté. A co se v 11. dějství kole dělo ještě? Už ve středeční předehře trutnovská Lokomotiva doma dokonale zaskočila brněnský Handicap a mistr si v sobotu zastřílel v pražském derby, v němž jeden milník málem zapsala Tereza Vyoralová.

celý článek
Ilona do TOP 50 a Kája proti Goliášce!

PREVIEW 5 ZÁPASŮ 11. KOLA ŽBL V předchozích ročnících Ženské basketbalové ligy se na první pražské derby do 11. kola základní části rozhodně čekat nemuselo. Leč časy se mění, letos má hlavní město v nejvyšší soutěži pouze dva zástupce - ZVVZ USK Praha a BLK Slavia Praha. A ti na své první setkání museli čekat do poslední možné chvíle. První fáze soutěže se totiž právě o následujícím víkendu zlomí do své druhé poloviny.

celý článek
Na Folimance se bude přepisovat historie

UDÁLOST Historickou premiéru od čtvrtka do neděle zažije pražská Folimanka, jež bude hostit první turnaj nové sezony European Youth Basketball League (Evropská liga mládeže), určené pro hráče do 17 let. V sovím stánku se představí hned devět týmů z šesti zemí. Druhý turnaj EYBL přijde na řadu v Levicích.

celý článek
Kdo ovládne bitvu o druhé místo?

PREVIEW 10. KOLA ŽBL První listopadová pozvánka k zápasům Ženské basketbalové ligy nabízí především informace, kdo k vidění v desátém kole (možná) nebude. Zranění, nemoci a jiné důvody absence zdá se k tomuto období v nejvyšší soutěži patří.

celý článek
◄◄ 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ►►
archiv (5460)