image
Nymburk válel, Žabinám září Stoupalová

SUMMARY BONVER ŽBL Po druhém kole Bonver ŽBL zůstávají vedle tentokrát nehrajících USK a Trutnova stoprocentní i Valosun Brno, Nymburk a pražská Slavia. První výhru získaly brněnské Žabiny, a ve Strakonicích to dokázaly i bez Hany Horákové. I podruhé tým táhla nová posila Vučurovič, jež po 26 bodech z prvního dějství přidala 25 i s 12 doskoky, a znovu 16 body jí nejvíc sekundovala 17letá reprezentační power forwardka Stoupalová, jež opět nastoupila až z druhé vlny.

celý článek
image
Který duel lvů vyhrál ve sledovanosti?

TV SLEDOVANOST LVÍCH ZÁPASŮ Kromě pěti až šesti stovek fanoušků, kteří vážili cestu až do Rigy, a zhruba 150 "skalňáků", kteří se vydali i do Lille, byla pro ostatní basketbalové nadšence hlavním médiem pro sledování českých zápasů na mistrovství Evropy stanice ČT Sport. A my se nyní podíváme, jak se i mnozí z vás podíleli na některých pěkných číslech z oblasti "TV sjíždění" tohoto Eurobasketu.

celý článek
image
Bude celá kvalifikace o Rio v Evropě?

OLYMPIJSKÁ HOREČKA Už poslední listopadový týden vejdou ve známost hostitelské země tří nadupaných olympijských kvalifikačních turnajů, jež se odehrají mezi 5. a 11. červencem příští léto. A to za účasti českého týmu lvů, který bude do losu turnajů žít ve velkém očekávání. I když ukořistit jednu z pouhých tří místenek směr Rio bude v konkurenci 17 dalších celků nesmírně těžké, jak praví sportovní moudra - "naděje umírá poslední" a "není konec, dokud není konec".

celý článek
image
Španělé i Scariolo potřetí na trůně!

ECHO FINÁLE ME Ne, takové finále si z pohledu neutrálního fanouška tenhle největší euroturnaj dějin nezasloužil. Ne po takovém průběhu šampionátu, kdy jen v základní části půlka bitev skončila rozdílem maximálně sedmi bodů. To však nic neubírá na velikosti triumfu Španělů a jejich italského kouče Sergia Scariola, kteří spolu po nebývale snadném finálovém setnutí Litevců 80-63 získali už třetí titul. Basketbalová velmoc tak všechny své trofeje na Eurobasketu v historii získala během posledních 4 vydání ME a po bronzovém "výpadku" zpřed dvou let letos i bez řady hvězd potvrdila svou dominanci. Je až neuvěřitelné, že při současné konkurenci na starém kontinentu nechyběla na stupních vítězů už pět ME v řadě a na 8 z posledních 9!

celý článek
image
No.7! Boj o OH! ME 2017! Bravo!

POSLEDNÍ DUEL LVŮ NA ME Co začalo jako těžká noční můra, skončilo pohádkou. Pokud bychom použili parafrázi jednoho slavného fotbalového "ex-klokana", ani basketbal (někdy) nemá logiku. Srdce nejednoho skalního fanouška muselo točit mezní hodnoty, když v prvních minutách očekávané bitvy o všechno - od 7. místa přes olympiádu po příští Eurobasket - lotyšští soupeři útok za útokem chodili pod český koš jako do vlastního obýváku a skórovali rychlostí jezdců Formule 1. Když však skore už za pět minut vyskočilo na 12-18, kouč Ginzburg nahlásil "T" a utkání se pomalu začalo odehrávat podle českých not.

celý článek
image
Pau mimo tento svět! Kouč Francie: Žaluji!

18.9. KDYŽ SLOVA CHYBĚJÍ Legendární Pau! Viva Es-Pau-ňa! Španělský Jordan… Jen těchto pár oslavných sloganů ze španělského teritoria stačí, abyste pochopili, že ve čtvrtek 17. září se muselo stát něco jedinečného. "Otro demonio para Francia!" hlásí snad nejúderněji ze své hlavní stránky web španělského deníku Marca. Ano, "Další démon pro Francii", to je po včerejší noci naprosto výstižné popsání situace. Po Miguelu Indurainovi, který na začátku 90. let pětkrát za sebou ovládl Tour de France, a po Rafaelu Nadalovi, devítinásobném šampionovi French Open, udeřil ničivou silou přímo v srdci Francie další španělský bohatýr...

celý článek
image
Italská legie z NBA stihla dočerpat energii

UTKÁNÍ LVŮ O 5.-8. MÍSTO Víra v italskou únavu po 45minutové čtvrtfinálové šichtě s Litvou se nakonec ukázala jako lichá. Opěrné trio jižanů, jež má zkušenosti s náročným programem NBA, jako by ani nebylo poznamenáno dvěma zápasy během 24 hodin a dosavadním průběhem šampionátu včetně B-skupiny smrti. Ba co víc, v duelu s Čechy o páté až osmé místo na ME na sebe bez okolků vzalo veškerou zodpovědnost a 48 body s podporou dalších 15 Gentileho vedlo Itálii k vítězství 85-70, jež Gallinarimu a spol. zajistilo konečnou šestou příčku na Eurobasketu a především jistotu olympijské kvalifikace, jejíž turnaj navíc Italská federace hodlá pořádat.

celý článek
image
Falešný základ, turecký sudí, bolaví Italové

17.9. ECHO HISTORICKÉHO ČTVRTFINÁLE ME Byl jedním z osmi lvů, kteří ve čtvrtfinále Eurobasketu zapsali vyšší než desetiminutový herní úsek. Small forward Vojtěch Hruban za svých 13 minut stihl 5 bodů ze šesti střel a byl tak sdíleným čtvrtým střelcem českého týmu, o jehož 54 bodů z 75 se postaralo trio Veselý, Satoranský, Schilb. Křídelník Hruban s Basketmagem hovořil nejen o rozložení českých a srbských bodů, ale také o chybách svého týmu, šanci favorita na titul porazit, hře do Teodosiče, dokonale zvládnutém útoku soupeře, který využil sebemenšího českého zaváhání, "překvapivém" euroligistovi Ercegovi, relativním rozdílu mezi lavičkami, nerespektu tureckého arbitra a také o únavě zraněných Italů.

celý článek
image
Ani Satoranského kouzla nestačila

PRVNÍ ČESKÉ ČTVRTFINÁLE ME To, co dokázal na letošním mistrovství Evropy, je jedním z největších individuálních představení, jaká byla na turnajích tohoto formátu k vidění. Jako nejvytíženější hráč ze všech čtvrtfinalistů zápas co zápas zapisuje těch fyzicky nejnáročnějších 33 minut na scéně světového basketbalu. I když ví, že téměř veškerá pozornost soupeře bude soustředěná na něj. I když byl jako ve čtvrtfinále obtížen už po poločase třemi fauly a 16 minutami. I když se mu zrovna nedaří. Pokaždé to zvládne zlomit, vyhecovat se k maximálním otáčkám a Bůh ví odkud brát stále síly vzdorovat kompletním obranám, když se každý míč znovu a znovu vrací k němu, a on s ním musí NĚCO udělat. Pokud tenhle turnaj byl předzvěstí věcí příštích, musí být nastávající sezona v jeho podání - po setřepání eurobasketové mega únavy - jednoznačným maršem do NBA. Ať už skončí tenhle šampionát jakkoli dobře, patří tu Tomáši Satoranskému velká poklona.

celý článek
image
Jackpot, návštěvy, ratingy a bída statistik

ZÁKULISÍ EUROBASKETU    O tom, že letošní Eurobasket je v mnoha ohledech tím největším, není žádných pochyb. A právě sázka na velikost vygenerovala Francii už během základní fáze některá velmi pěkná čísla v oblasti pořadatelských zisků. Federace ze země galského kohouta, kde se odehrála jedna ze základních skupin a nyní zde vrcholí i play-off, předběžně spočítala výnosy na 17 milionů eur, což je v korunách nějakých 461 milionů korun.

celý článek
◄◄ 72 73 74 75 76 77 78 79 ►►
archiv (5460)