Vujoševič: Nuggets? Skvělá zkušenost

05.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 2472
vytvořeno 05.10.2009, upraveno 05.10.2009

Hodně krutou lekci dostali mladíci z Partizanu Bělehrad v dalším duelu jejich American Tour. Klub, právě slavící své 64. výročí, byl zdemolován...

Hodně krutou lekci dostali mladíci z Partizanu Bělehrad v dalším duelu jejich American Tour. Klub, právě slavící své 64. výročí, byl zdemolován semifinalistou NBA Denver Nuggets 102:70. Partizan se dopustil nevídaných 40 ztrát.

Prvních 18 minut zápasu se pořádně ani nedostal do hry. Hned v úvodu ztrácel 1:14. Odpověděl sice úsekem s určitým vzepětím, ale to domácí nemohlo ohrozit. Hosty celé utkání srážela nízká úspěšnost střelby. V první půlce minuli všech 13 trojkových pokusů a Denver ji vyhrál 50:33. Ve druhé půli distanční střelbu Partizan o něco zlepšil, ale i tak zpoza oblouku skončil s bilancí 27/5.

"Vypadá to, že mají docela dost mládežníků. Nedíval jsem se na jejich věk, ale připadalo mi, že někteří jsou ještě na střední škole," podivil se kouč Denveru George Karl.

Jeho protějšek Duško Vujoševič obtíže tušil: "Byla to jedinečná šance hrát právě takový zápas. Není důležité, jestli prohrajeme o 15 se staršími hráči v našem týmu, nebo o 20 s těmito mladíky, pro které to je skvělá zkušenost. Radši jsem chtěl hrát a prohrát s "dětmi". Pro nás to byla velká investice do budoucna."

V dresu Partizanu stihl Jan Veselý jen tři body, za to se zaskvěl nový pivot Alex Marič: famózními 21 doskoky a 16 body za 33 minut. Denver šetřil Billupse a Andersena. Jeho nejlepším střelcem byl Anthony se 17 body. Nováček Ty Lawson se blýskl 9 body a 4 zisky.

Partizan se zítra utká ještě ve Phoenixu se Suns. Naopak Nuggets zvedají kotvy a míří ke dvěma exhibičním duelům s Indianou Pacers do Asie. 8. října je čeká zápas na Taiwanu a o tři dny později v Pekingu.

-paz-