Klatovy a Strakonice hostí pohárovou revoluci

02.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 1979
vytvořeno 02.10.2009, upraveno 02.10.2009

Na tuzemské poměry v revolučním formátu po vzoru Copy del Rey či Eurocupu se v únoru, nebo v březnu uskuteční vrchol Českého poháru mužů. A sídlem prvního Final 8...

 

Na tuzemské poměry v revolučním formátu po vzoru Copy del Rey či Eurocupu se v únoru, nebo v březnu uskuteční vrchol Českého poháru mužů. A sídlem prvního Final 8, tedy turnaje posledních osmi, budou Strakonice a především: Klatovy - město basketbalu.
 
Tak se jmenuje společný projekt klubu a radnice, mimochodem vedené starostou-basketbalistou, vymyšlený v rámci oslav 75 let klatovské košíkové a také 750 roků od založení města, chystaných na příští rok. Protože čísla 75 a 750 spojuje násobek deseti, budou Klatovy během jediného roku pořádat 10 velkých basketbalových akcí.

V jejich čele bude také jeden z členů vedení klubu Stanislav Křiváček. Ten se po "sukcesu" zápasu NBL mezi USK a Nymburkem v minulé sezoně chtěl pokusit do Klatov přivézt další "cirkus". "Když se řešilo místo pro Final 8, navrhli jsme, že to s partnerskými Strakonicemi uspořádáme. Je to jedna z šancí, jak k basketu přilákat děti. Chtěli bychom, aby týmy během turnaje šly ve městě do škol a pokusíme se zorganizovat i simultánně probíhající turnaj fanklubů."
 
Klatovský basketbal, jediný sport ve městě, který kdy měl nejvyšší soutěž (zemská liga v roce 1944), si nyní hýčká hned 11 celků. Jeho kadeti jsou vicemistři republiky a několik družstev má klub v republikových soutěžích. S divokou kartou pro muže Klatov, působících v přeboru, však Křiváček nepočítá. "Můj návrh je Plzeň, nebo Písek," říká.
 
Vedle týmu na divokou kartu do Final 8 zasáhne vítěz vyřazovací části poháru a 6 nejlepších celků po polovině základní části NBL.
 
-paz-