Co najdete v říjnu v Basket Magazínu

30.09.2009 - Redakce
počet přečtení: 2872
vytvořeno 30.09.2009, upraveno 30.09.2009

V říjnovém čísle na vás znovu čeká napěchovaná směsice materiálů ze všech možných basketbalových zákoutí. Přestože mysl i srdce kontinentálních fanoušků okupovalo v září hlavně mistrovství Evropy v Polsku, i sem dolehly ...

V říjnovém čísle na vás znovu čeká napěchovaná směsice materiálů ze všech možných basketbalových zákoutí. Přestože mysl i srdce kontinentálních fanoušků okupovalo v září hlavně mistrovství Evropy v Polsku, i sem dolehly bouřlivé ohlasy na třaskavou řeč Jeho veličenstva Michaela Jordana při uvádění do springfieldské Síně slávy. Jak hrál, tak mluvil - nezapomenutelně. A vy, kdo jste ještě o tomto více než dvacetiminutovém spektáklu neslyšeli, nezapomeňte si přečíst článek Petra Janoucha.   

Eurobasket s českým sudím i koučem českého mistra, ale bez českých hráčů, je jinak hlavním tématem čísla. Podrobně jsme se podívali na fenomenálního Paua Gasola, na nové prvky ve hře, na 9. místo polské reprezentace pod vedením Muliho Katzurina, na prořízlou pusu její hlavní hvězdy Marcina Gortata, na organizaci celého turnaje i na globalizované národní týmy s naturalizovanými cizinci a záplavou zahraničních koučů.

Evropského dění se dotýká i přehled nejzajímavějších letních transferů a názory hloubavého kouče Alby Berlín Luky Pavičeviče, který v Německu sedí v nejrozpálenějším trenérském křesle. A jako bonus dostanete maxiposter reprezentace Španělska. 

Opomenout jsme nemohli ani start NBL, připravili jsme pro vás soupisky týmů i rozhovor s lídrem šestinásobného mistra Petrem Bendou nejen o tom, jaká výzva před Nymburkem ještě zbývá. Na ženskou ligu mimo jiné poutá rozhovor s klubovým guvernérem Jirsou o průniku všech zápasů ŽBL na síť všech sítí.
 
Ze světa NBA přišla zpráva o sbohem kariéře ruko-šermíře Bruce Bowena, který prý jen jednou jedinkrát někoho úmyslně nakopl. Petr Janouch se zaměřil i na trojici hvězd, která má nejvíc co dokazovat v této sezoně a kouzelník psaného slova Honza Jaroch vytáhl z klobouku strhující čtení o zbloudilých a rozdvojených duších Delonte Westa a Michaela Beasleyho.
 
Dozvíte se také, co dělá na basketbale sličná Beyoncé, proč Brabenec junior zbloudil k hokeji a proč na asi nejnašláplejším streetballovém turnaji na světě hráli v Moskvě českým Usur-pátors Jožina z bažin. Tradičně se podíváme na Slovensko, dáme vám tip na slušné boty i pecky do vašich uší. Zjistíte, co se domácím klubům nezdá na Středoevropské lize mužů a přední kardiolog v zemi Josef Veselka poví basketbalovým veteránům, na co si dát v pokročilejším věku pozor.
 
Teď už za celou redakci přeju hlavně pevné zdraví vám, hráčům, spousty euforických okamžiků a zapitých výher vám, fanouškům, úchvatné akce vám, divákům, tolerantní management vám, trenérům, opět štědré sponzory a čich na hráče vám, manažerům, čistý zvuk píšťalky vám, arbitrům a celému českému basketbalu, aby ho začaly milovat naše děti.

Mějte v téhle sezoně hodně štěstí
Petr Hamták