Bude Blažek koučem reprezentace?

30.09.2009 - Redakce
počet přečtení: 1768
vytvořeno 30.09.2009, upraveno 30.09.2009

Po posledním zasedání Sdružení basketbalových trenérů je téměř jasno, kdo usedne do "křesla" určeného pro kouče národního týmu žen na mistrovství světa 2010 v Česku...

Po posledním zasedání Sdružení basketbalových trenérů je téměř jasno, kdo usedne do "křesla" určeného pro kouče národního týmu žen na mistrovství světa 2010 v Česku. Členové SBT si k důkladnějšímu průklepu pozvali trojici z celkových 14 přihlášených kandidátů: slovenskou extrenérku žen Strakonic Marcelu Krämerovou a dva Čechy: nového trenéra BA Sparta Praha v ŽBL Jiřího Bártu a také kormidelníka žen USK Praha Lubora Blažka. Víc "federálních" kandidátů ani v konkurzu nebylo.

Přestože členové SBT nesmí prozradit jméno osoby, již navrhnou Výboru ČBF, podle jednoho z členů sdružení Miroslava Volejníka řízení dopadlo podle očekávání. Není těžké odhadnout, že navrženým kandidátem bude s největší pravděpodobností Lubor Blažek, kouč s mnoha mezinárodními zkušenostmi a s USK i úřadující mistr země. Do konkurzu se přihlásil na poslední chvíli.

 

SBT si nepozvalo žádného ze zahraničních kandidátů. "Cizinec by se musel dlouho seznamovat s prostředím. Teď byl třeba někdo, kdo to tu zná," podotkl kouč Hradce Králové, v SBT s funkcí koordinátora ženských reprezentačních družstev.

 

Nový trenér bude podle něj mít kontrakt do konce MS. Po něm se rozhodne, co dál. Bude vytvořena i dlouhodobá koncepce s výhledem až do olympiády.

 

SBT si také vyslechlo zprávy mládežnických reprezentačních trenérů i analýzu kouče Ježdíka k srpnovým záchranářským bitvám mužů. U dívčí U18 zůstane úspěšná trenérka Ptáčková, u dalších ženských celků budou konkurzy na nové kouče. Přihlásit se ovšem mohou i ti dosavadní.

Výbor ČBF nicméně musí nejdřív rozhodnout, zda bude dál existovat dívčí U20. Její fungování se v posledních letech ? při mnoha absencích kvůli školním povinnostem děvčat i přecházení lepších hráček rovnou mezi ženy - jevilo jako neefektivní.

 

-paz-
foto: uskbasket.cz