Bitvy o Euroligu odstartovaly

30.09.2009 - Redakce
počet přečtení: 1714
vytvořeno 30.09.2009, upraveno 30.09.2009

Premiérově dvojkolovou kvalifikací odpálila letošní euroligová sezona mužů. Osm týmů ze šesti zemí v ní bojuje o dvě vstupenky do hlavní soutěže. V prvním utkání prvního kola, hraného systémem...

Premiérově dvojkolovou kvalifikací odpálila letošní euroligová sezona mužů. Osm týmů ze šesti zemí v ní bojuje o dvě vstupenky do hlavní soutěže. V prvním utkání prvního kola, hraného systémem doma-venku, vždy uspěly domácí celky, ale jen nejtěsnějším rozdílem.

Spirou Basket porazil Orleans 55:53, Ventspils uspěl s Benettonem 78:73, Le Mans s Albou 61:60 a Aris s Maroussi 69:67. Odvety se hrají v pátek. Poražené celky z obou kvalifikačních kol "propadají" do Eurocupu.

 

Pěkných pár vrásek muselo na čele přibýt nástupci kouče Ettore Messiny na lavičce CSKA Moskva. Bývalý kapitán týmu a později asistent trenéra Paschutin se bude muset po velkou část soutěže obejít bez klíčové podkošové opory a současného kapitána Smodiše kvůli problémům se zády.

 

Trojnásobný vítěz soutěže a sedminásobný finalista si moc nezahrál ani na mistrovství Evropy a možná bude muset na operaci, doporučenou specialisty. Operace by však znamenala až čtyřměsíční stopku. Smodiš musel vynechat už část minulé sezony. V té byl jako první cizinec klubové historie jmenován kapitánem mužstva.

 

KDO JE LETOS V EUROLIZE?

 

SKUPINA A: Asvel, Montepaschi, Barcelona, Cibona, Žalgiris, Fenerbahce

SKUPINA B: Unicaja, Efes, Lietuvos, Partizan, Olympiacos, kvalifikant

SKUPINA C: Lublaň, Caja Laboral (dříve Tau), CSKA, Virtus Roma, Maccabi, kvalifikant

SKUPINA D: Real, Panathinaikos, Oldenburg, Milano, Khimki, Prokom

 

-paz-