Welsch porazil Veselého

22.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 2349
vytvořeno 22.10.2009, upraveno 22.10.2009

Osm nováčků v sestavě Partizanu bylo nakonec asi příliš na to, aby tým doma stačil na Malagu, ač ta se v úvodu sezony po odchodu několika pilířů trápí. Její celoplošný presink jí však nakonec přinesl...

Osm nováčků v sestavě Partizanu bylo nakonec asi příliš na to, aby tým doma stačil na Malagu, ač ta se v úvodu sezony po odchodu několika pilířů trápí. Její celoplošný presink jí však nakonec přinesl obrat v zápase, vynutil zničujících 24 ztrát domácích a dovedl hosty k vítězství 72-64.

"Na konci třetí čtvrtky jsme vedli o devět, ale ztrátami vrátili Unicaju do hry. Máme nový tým a mladí hráči nejsou pod tlakem. Nemají před sebou nutnost vítězit, ale jsem si jistý, že se budou zlepšovat každý další zápas," pronesl kouč poražených Duško Vujoševič.

Jan Veselý v úvodu ukázal, že hodlá naplnit očekávanou úlohu lídra a brzy nastřádal devět bodů. Také však nabíral fauly a nakonec se vyfauloval už za 13 minut pobytu na hřišti. Měl jen tři střely z pole.

Jiří Welsch se rozjížděl opatrněji, aby odehrál 28 minut a k 9 bodům přidal skvělých 8 získaných faulů. O body se ještě výrazněji postarali kolegové Freeland (19) a Printezis (16). Partizan se v útoku trápil ve třetí a čtvrté čtvrtině, kdy dal jen 11 a 12 bodů. Posledních šest minut utkání ztratil 5-21.

Stejně jako CSKA i další ruský celek Chimki Sergia Scariola uspěl v thrillerovém duelu, když coby nováček soutěže doma zdolal Real v prodloužení 84-81. Bývalý kouč Realu tedy porazil extrenéra CSKA Messinu v duelu dvou italských kormidelnických celebrit. Chimki vedl náhradník Cabezas s 20 body.

Realu nepomohlo 22 bodů Kaukenase, ani fenomenální představení Darjuse Lavrinoviče: 32 bodů, 11 doskoků a 11 získaných faulů s užitečností 49, v Eurolize nevídanou.

Lietuvos Rytas, který se v září představil na turnaji v Nymburce, před obří 10tisícovou návštěvou skolil Efes 77-70, když Gecevicius zazářil 21 body.

Panathinaikos navzdory zraněním a potížím s fauly v zápase v Miláně potvrdil roli obhájce titulu, když Spanoulis, který se již zřejmě zotavil z fyzicky zničujícího Eurobasketu v Polsku, nasázel 19 bodů a přidal 5 asistencí. Výhra Zelených 67-75znamenala šestou výhru hostů v prvním kole z 12 zápasů.

Skvěle začala Lottomatica. Doma rozbila Caju Laboral, tedy někdejší Tau, 77-65. Jaaber a Winston každý stihl za vítěze 18 bodů.

-paz-