V ŘÍJNOVÉM BASKETMAGU SI NENECHTE UJÍT...

07.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 612
vytvořeno 07.10.2009, upraveno 07.10.2009

NÁŘEZ! KDYŽ JORDAN "STŘÍLÍ" OD SRDCE 
Vstup Největšího do Síně slávy dosáhl skandálních parametrů

Uvedení Michaela Jordana do Síně slávy dosáhlo skandálních parametrů Uvedení do Síně slávy. Pro každého špičkového sportovce vrchol a definitivní uzavření výjimečné kariéry. Jen Michael Jordan jako by nevěděl, že ta jeho už skutečně skončila. Muž, který basketbalovými schopnostmi ohromil svět a zařadil se mezi nejslavnější a nejúžasnější sportovce historie, byl uveden do springfieldské Síně slávy 14. září a i on během slavnostního večera pronesl "přijímací řeč." Ta lidi rozdělila...

NÁŘEZ! KDYŽ JORDAN "STŘÍLÍ" OD SRDCE
Vstup Největšího do Síně slávy dosáhl skandálních parametrů

Uvedení do Síně slávy. Pro každého špičkového sportovce vrchol a definitivní uzavření výjimečné kariéry. Jen Michael Jordan jako by nevěděl, že ta jeho už skutečně skončila. Muž, který basketbalovými schopnostmi ohromil svět a zařadil se mezi nejslavnější a nejúžasnější sportovce historie, byl uveden do springfieldské Síně slávy 14. září a i on během slavnostního večera pronesl "přijímací řeč." Ta lidi rozdělila na dva tábory. První jako by se zděšením až teď zjistil, že Jordan není dokonalým vzorem ctností, ale že jeho ego je až příliš veliké a s věkem se nezmenšuje. Druhý tábor tvrdí: "Tohle je pravý Jordan a takový vždy byl. Pokud by neměl tak obří ego a neuvěřitelnou soutěživost, nikdy by se nestal tím, kým byl a je. A že nedokáže mít nadhled ani několik let po skončení kariéry? Žádné překvapení!"

MAESTRO VICTORIOSO PAU
Materiál o hvězdném pivotu Gasolovi, MVP Eurobasketu, je jen jedním z mnoha vztahujících se k napínavému veleklání v Polsku

Dokázal totéž, co před ním pouze Jordan, Pippen a Duncan. Vyhrál totiž ve stejném roce NBA i vrcholný podnik pořádaný FIBA, v tomto případě mistrovství Evropy. A Pau Gasol si dal opravdu záležet: bez debat si nárokoval cenu MVP, konkurence ani nehlesla. Nejlepší střelec s průměrem 18,7 bodu, u nejlepší blokař a druhý nejpilnější sběratel doskoků. A také muž, jehož sexuálním idolem je Beyoncé.

KDO VYZVE NYMBURK NA SOUBOJ?
Mistr v přípravě porážel i Euroligu. Dokáže letos někdo to, co loni Děčín?

Encyklopedie říkají, že jen dva kluby v domácí historii dosáhly mezi muži na sedm titulů v řadě. YMCA Praha a i díky dvěma triumfům z roku 1951 Sokol Brno I/Zbrojovka. Úřadující mistr z Nymburka přidal do titulové kolekce už šestou trofej za posledních šest let. Stane se vyrovnání rekordu formalitou, nebo Nový Jičín, Prostějov, Pardubice a Děčín uspořádají divočejší štvanici než v minulých letech. První výzva pro ně zůstává stejná: nenechat sezonu vládci s nulou. Naposledy překazil "shut-out" povánočním vzepětím jen Děčín. Kdo to dokáže letos?

JÁ A OBRADOVIČ? PĚKNÉ
Kouč Alby Berlín je skromný. Ale také zatraceně dobrý

Říkají o něm, že je nový Željko Obradovič. Netrénuje dlouho, přesto už nasbíral řadu super úspěchů. "Je pěkné to slyšet a je to závazek, který se budu snažit naplnit. Obradovič ale dosáhl tolik, že je vlastně nemožné ho napodobit," říká v rozhovoru pro BASKETMAG Luka Pavičevič. Otec dvou dětí a přísný a emotivní srbský trenér Alby Berlín.

ZBLOUDILÉ DUŠE MICHAEL A DELONTE
Čtěte smutný i fascinující příběh dvou skvělých hráčů z NBA

Delonte West, první rozehrávač Clevelandu vezoucí se na vlně životní sezony, se ocitl za mřížemi. Zběsilá jízda motorkou po dálnici, když u sebe navíc měl tři nabité zbraně, k tomu byla pádným důvodem. Oblíbený muž bojující s poruchami nálady je pro NBA velkou záhadou. Stejnou jako Michael Beasley, loňský nováček z Miami. Nedávno se vrátil z měsíčního léčení depresí a závislosti na drogách. Letošní léto kromě velkých trejdů bylo i ve znamení zbloudilých duší NBA.