V Opavě křičeli na Pumprlu: "O co ti jde?!"

08.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 2972
vytvořeno 08.10.2009, upraveno 08.10.2009

Reprezentační křídlo Pavel Pumprla má za sebou první dva zápasy v dresu mistrovského Nymburka, do jehož barev přestoupil v létě z Opavy. Právě tam s novým týmem zamířil...

Reprezentační křídlo Pavel Pumprla má za sebou první dva zápasy v dresu mistrovského Nymburka, do jehož barev přestoupil v létě z Opavy. Právě tam s novým týmem zamířil hned v prvním ligovém kole, ve druhém si užil domácí premiéru. "Atmosféra byla výborná, přesně taková, jakou jsem tady znal jako soupeř," pochvaloval si po vítězství 86:46 v lokálním derby proti Poděbradům.

Nastoupil jste v základní pětce. To pro vás musí být příjemné.
Kdyby mi někdo v létě řekl, že v ní na začátku sezony budu, těžko bych mu věřil. Navíc i výsledky jsou dobré, takže jsem strašně rád, že jsem tady.

Kouč Katzurin přitom v létě tvrdil, že si svou pozici v týmu budete muset trpělivě vybojovat.
Ono je to způsobené i situací v týmu. Hunter u nás skončil, Michal Křemen je zraněný. A on nastupuje na stejné pozici jako já. Takže i trochu štěstí. Ale to jsou přesně ty okamžiky, kde přijde šance, a člověk ji musí chytit za pačesy. Doufám, že se trenérovi za tu minutáž odměním kvalitní hrou.

Nervozita vás před prvním ostrým domácím zápasem v novém působišti nesvazovala?
Ani ne. Víc nervózní jsem byl před utkáním v Opavě, kde jsem před tím působil. Teď už to opadlo.

V Opavě jste vyhráli suverénně o 37 bodů. Nevynadali vám bývalí spoluhráči?
Spíš jsem si vyslechl nějaké ty hlášky od diváků. Abych to brzdil, o co mi jde a podobně. Všechno to ale bylo v pohodě, nikomu nic nevyčítám.

V létě jste měl poměrně dost prostoru v reprezentačním dresu. I když týmu baráž o udržení mezi evropskou elitou nevyšla, vám ty zápasy mohly pomoci.
Byl to pro mě dobrý přechod od opavského basketbalu k eurocupovému. Seznámil jsem se s jinou hrou a vlastně i několika kluky z Nymburka. Takže jsem pak měl příchod do klubu usnadněný.

Teď se seznamujete i s nekompromisními metodami kouče Katzurina. I vám se s Poděbrady stalo, že vás po chybě okamžitě stáhl ze hřiště.
Ale s tím tady každý musí počítat. Na mně je, aby těch chyb bylo co nejméně.

-don-