Víme první: Novým pivotem Nymburka Američan Philip Ricci!

20.10.2009 - redakce
počet přečtení: 2554
vytvořeno 20.10.2009, upraveno 20.10.2009

ČEZ Basketball Nymburk našel náhradu za pivotmana Vincenta Huntera, který tým opustil před třemi týdny. Je jím osmadvacetiletý Američan Philip Ricci.

202 centimetetrů vysoký Philip Ricci okusil před dvěma roky španělskou ACB ligu, když oblékal dres týmu Ricoh Manresa. Během dvouletého angažmá v nejlepší lize Evropy odehrál 66 utkání s průměrem 13,2 bodů, 5,6 doskoků a takřka šedesátiprocentní úspěšností dvoubodové střelby. V minulosti koketoval také s prvním týmem NBA Sacramento Kings.

Poslední dva roky strávil Ricci opět v Evropě, když hájil barvy francouzského Le Mans a izraelského Ironi Nahariya. Zde dosáhl průměrných 12,6 bodů, 6,1 doskoků a 1,7 asistencí na zápas. Se svou výškou může nastupovat jak na postu vyššího křídla, tak na postu nižšího pivota.

"Phil Ricci je hráč se zkušenostmi z předních evropských basketbalových lig. K jeho kvalitám by měla patřit fyzická aktivní hra kolem koše a týmové pojetí hry. Věříme, že zkvalitníme naší podkošovou sestavu a tímto potažmo celý tým. Doufám, že se Phil v co nejkratší době zapracuje do našeho týmu a ukáže všechny své hráčské kvality" uvedl na adresu nové posily trenér Nymburka Muli Katzurin.