V Boleslavi na Slovanku 300 lidí

05.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 1583
vytvořeno 05.10.2009, upraveno 05.10.2009

Ve druhém kole ŽBL si mohly poprvé vyzkoušet nové domácí prostředí basketbalistky Slovanky. Při svém putování republikou...

Ve druhém kole ŽBL si mohly poprvé vyzkoušet nové domácí prostředí basketbalistky Slovanky. Při svém putování republikou našly po Chomutově, Táboře a Kralupech tentokrát azyl v Mladé Boleslavi. Novou etapu tam Slovanka zahájila vítězstvím 89:71 nad BA Sparta."Vzhledem k tomu, že jsme vyhráli, musím vyjádřit spokojenost," řekl kouč vítězek René Štěpánek.

Slovanka si své domácí zápasy naplánovala na nedělní odpoledne, kdy ale v Mladé Boleslavi hrají své zápasy také prvoligoví fotbalisté a extraligoví hokejisté. Pro fanoušky tedy konkurence jako hrom. Tentokrát měly basketbalistky štěstí, oba zmíněné týmy totiž nastoupily v neděli venku. "Atmosféra v hale byla výborná. Tribuna se zaplnila, přišlo téměř tři sta lidí. Bylo to příjemné," pochvaloval si Štěpánek.

Slovanka si od úvodu vypracovala náskok, hosté jen dotahovali. "Začátek byl z obou stran nervózní. My jsme za první poločas zahodili 24 šancí z podkoše, což je normálně moc i na dva zápasy," řekl René Štěpánek. Naopak si pochvaloval doskok a vyzvedl i přínos dvou svých svěřenek: "Doskoků jsme měli tuším o dvacet víc než Sparta, tam se nám dařilo. A také musím pochválit Petru Pospíšilovou a Lenku Šípovou, obě podaly skutečně mimořádný výkon."

Slovanka má kádr složený výhradně z českých hráček a žádnou změnu v tomto směru neplánuje. "O cizinkách vůbec neuvažujeme. Jako posily jsme letos získali Vodrážkovou, Kotlanovou a Lenku Šípovou a rozhodně si troufáme na play-off," řekl Štěpánek. "Soutěž se teprve rozjíždí, týmy jsou oproti loňsku rozdílné, takže teprve uvidíme, na čí úkor se nám podaří do vyřazovacích bojů postoupit."

-don-