Tvrdá Slovanka ulovila Karu

19.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 1621
vytvořeno 19.10.2009, upraveno 19.10.2009

Dva překvapivé výsledky se zrodily v šestém kole ŽBL. A oba na úkor týmů, které spolu loni bojovaly o bronz. Začátek ligy ukazuje, že to Trutnov i brněnský Valosun budou mít s uhájením pozic těžké...

Dva překvapivé výsledky se zrodily v šestém kole ŽBL. A oba na úkor týmů, které spolu loni bojovaly o bronz. Začátek ligy ukazuje, že to trutnovská Kara i brněnský Valosun budou mít s uhájením pozic těžké. Trutnov odjel zaskočen z Mladé Boleslavi, kde podlehl Sloavnce 61:68.

"I proti favorizovanému soupeři jsme dokázali udržet domácí neporazitelnost," pochvaloval si manažer Slovanky František Chmela. Domácí si už v první půli vypracovali až osmnáctibodový náskok. "Především v obraně jsme k zápasu přistoupili velice zodpovědně," ocenil i kouč René Štěpánek. "Náskok v první půli byl velice slibný, i když nás mrzela trojka s klaksonem z poloviny hřiště."

I přes mizerný začátek se Trutnov vzpamatoval a v 31. minutě vedl 51:49. Nadčeně bojující Slovanka však opět zabrala a především díky skvělé Lence Šípové (25 bodů a 8 doskoků) koncovku zvládla. "Bohužel musím přiznat, že nás domácí hráčky převýšily bojovností. Šly nesmírně tvrdě za každým míčem," uvedl trutnovský trenér Martin Petrovický.

Slovanka si velmi dobrými domácími výkony řekla o pozornost mladoboleslavských fanoušků. Ve třetím utkání po přestěhování z Kralup vidělo nedělní zápas velice slušných 350 diváků. A to, prosím, v konkurenci souběžně hraných duelů fotbalové ligy a hokejové extraligy.

Brněnský Valosun prohrál na VŠ Praha 79:84 a propadl se na předposlední devátou příčku. Tým přitom v poločase vedl 41:33. Ve druhé půli se však Valosunu vyfaulovaly tři hráčky a domácí mladice výsledek otočily. Hostům nepomohlo ani 27 bodů kanonýrky Veroniky Vlkové.

"Výsledek se zrodil ve třetí čtvrtině, v níž jsme absolutně propadli a prohráli o 18 bodů," řekl kouč Valosunu Stanislav Petr. "Přitom jsme přijeli s myšlenkou na vítězný zápas. Domácí ale toužili po výhře více."

Vysokoškolačky otočily skore také díky přestávkovým pokynům z kabiny. "Přitvrdili jsme obranu a zrychlili hru dopředu. Tyhle prvky se ukázaly jako rozhodující," řekl asistent Petr Stavěl.

Ve zbývajících třech zápas zapsali vysoké výhry favorité. Karlovy Vary přivedla k vítězství nad Spartou 22 bodová rozehrávačka Tereza Brantlová, hrající první utkání po návratu z ciziny. Frisco Brno porazilo Hradec Králové 94:60 a Strakonice podlehly USK Praha 51:91.

-don-