Stuchlý: "Fanoušků je mi líto"

12.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 3061
vytvořeno 12.10.2009, upraveno 12.10.2009

Smutný a rozmrzelý je veterán v dresu NH Ostrava Marek Stuchlý z rozjezdu do sezony s bilancí 0-3 a třemi přetěžkými protivníky v nejbližším dohledu...

Smutný a rozmrzelý je veterán v dresu NH Ostrava Marek Stuchlý z rozjezdu do sezony s bilancí 0-3 a třemi přetěžkými protivníky v nejbližším dohledu. "Za dobu, co tu teď jsem, je to typický začátek. První sezona 0-6, loni 0-6 a teď to hrozí zase. Z toho se psychicky těžce zvedá," lituje křídlo.

S upřímností sobě vlastní označil za ostudnou úvodní porážku s USK o 14 bodů. "Takový zápas se doma musí vyhrávat, pro to není žádná omluva. Zápas jsme si prohráli za tři minuty. Nevím proč. Totéž se nám pak stalo na začátku třetí čtvrtky v Brně po šňůře 0-22. Těžko se mi tohle přiznává a je mi líto lidí. Chodí jich třináct set, prakticky plný dům. Přitom vyhrát s USK, bylo by to v pohodě. Venku se vyhrává těžko."

Vysoká domácí porážka s Nymburkem o 36 bodů nebyla velkým překvapením. "Jsou jinde. S těmi týmy z vrchu tabulky se letos nebudeme moct porovnávat." Přesto je rád, že další tři zápasy mužstvo čekají Prostějov, Pardubice a Nový Jičín. "Nebude co ztratit a aspoň budeme mít příležitost se sehrát."

Stuchlý upozorňuje, že tým na začátku ligy hraje úplně jinak než v přípravě. On sám v ní začínal na pozici čtyři. "Hrálo se mi tam dobře. Pak jsem ale tři týdny musel vynechat kvůli zranění, přišli noví hráči a já se musel vrátit na křídlo."

Co ve hře týmu v úvodu sezony nefunguje? Než odpoví, Marek Stuchlý ztěžka vydechne. Slovo nic by nejradši neřekl. "No, snažíme se to prolomit. Já, a myslím, že nejen já, se sebou nejsem spokojený. Končí mi smlouva, nevím, co bude dál. Nechtěl bych ale odcházet s tím, že budeme bojovat s Vyšehradem o předposlední místo. Snad se to pak zlepší v zápasech s hratelnějšími soupeři."

Po odchodu Arnolda v sestavě chybí, jak říká zkušené křídlo, těžkotonážní pivot. "Čtyřku může hrát prakticky kdokoliv, i menší hráč. Ale na pivotu musí být síla a každý v lize tam někoho takového má. Věřím, že se dá dohromady Korytek, psychicky by nás zvedl," říká Stuchlý na adresu obrovitého polského pivota.

Na startu podle kouče Hummela neodvádí očekávané výkony rozehrávač Mitchell. Stuchlý však výkonnost jednotlivců hodnotit nechce. "S Mikem jsem včera mluvil. Už jsem ho docela poznal, mám ho rád. Je to hodný kluk. A je z toho nešťastný. Já mu ale věřím. V lize už ho sice znají, ale on ještě ukáže, co umí."

Těsně před ligou a během jejího úvodu se v kádru NH objevila dvě nová jména: exreprezentant Ivo Kresta a expardubický "post" Lavell Payne. "Ivo je tu zatím dva týdny. Uvidíme, jak bude platný. On hraje zápas od zápasu, čím déle tu ale zůstane, tím líp pro nás. U Lavella se taky ukáže. Chybí mu ale střelba, soupeři už ho znají a odstupují od něj."

Ostrava se podle zkušeného křídla vydala cestou mládí. "A to je dobrá cesta," říká. "Trenér Hummel dělá maximum. Po prohře s USK se to zklamání snažil rozbít tréninkovou prací. Za něj to je teď jiné. V minulé sezoně jsme měli třeba střelecké tréninky, teď jedeme dvakrát denně dvě hodiny. Mně se to líbí, ale někdy je to už náročné."

-paz-