Shaqa přerostl nejvyšší teenager světa!

15.11.2009 - Redakce
počet přečtení: 3101
vytvořeno 15.11.2009, upraveno 15.11.2009

Je mu čtrnáct a už přerostl legendárního Shaquilla O´Neala! Basketbalově zatím ne, ale výškově už ano. Mladík Brendan Adams totiž měří 226 centimetrů, což je o 10 čísel...

Je mu čtrnáct a už přerostl legendárního Shaquilla O´Neala! Basketbalově zatím ne, ale výškově už ano. Mladík Brendan Adams totiž měří 226 centimetrů, což je o 10 čísel více než má hvězdný pivot NBA.

Shaq se s mladým Brendanem, podle Guinessovy knihy rekordů nejvyšším teenagerem světa, setkal už předloni v americké televizní show Oprah Winfrey.

"Zůstaň svůj a jdi si za svým snem. Narovnej se a užívej si to," dával mu coby jeho idol cenné rady do života.

A pokračoval: "Umíš si vůbec představit, jak těžký život tě s takou výškou čeká? Nikde se neschováš, v obchodech se pořádně neoblíkneš," varoval Shaq.

Chlapce provedl zákulisím NBA, svezl ho svým kamionem a kompletně ho oblékl u svého oblíbeného krejčího.

Jenže Adamsův basketbalový sen zhasl, lékaři mu zakázali sportovat. Kluk ze Seattlu má těžkou artritidu, srdeční arytmii, bolesti páteře a v těle spoustu nádorů...

Po dvou letech přispěchal na pomoc znovu O´Neal! "Hej, kámo, jako dítě jsem si prošel tím samým, taky mě všechno bolelo, holky se mi smály. Vím, jak ti je, ale nezabal to. Udělej to pro mě! Zůstaň pozitivní a věř mi!"

A důležitá poznámka od Shaqa na závěr: "Holky milují čahouny jako jsme my dva!"

Petr Maňas