Rekordní obrana Celtics a další zajímavosti z NBA

06.11.2009 - redakce
počet přečtení: 1957
vytvořeno 06.11.2009, upraveno 06.11.2009

Nová sezóna basketbalové NBA má za sebou prvních 10 dnů a už se odehrálo nemálo zajímavého. Třeba to, že Boston Celtics předvádějí v obraně výkony, jaké nebyly k vidění už více než 60 let!

Nová sezóna basketbalové NBA má za sebou prvních 10 dnů a už se odehrálo nemálo zajímavého. Třeba to, že Boston Celtics předvádějí v obraně výkony, jaké nebyly k vidění už více než 60 let!

Tuto statistiku je samozřejmě třeba brát trochu s rezervou, ale Celtics se v úvodu sezónu podařilo něco, co dokázali naposledy v roce 1947 Baltimore Bullets (ještě v dobách BAA) - zahájit sezónu bilancí 6/0 a ve všech šesti zápasech udržet své soupeře pod 90 body. Samozřejmě že ještě nenarazili na špičkové ofenzívní týmy ligy, ale určitě to stojí za pozornost.

Svět internetu oběhlo video se záběrem, na němž Manu Ginobili ze San Antonio "ulovil" netopýra poletujícího po hale. Moc už se nemluví o tom, že celá věc měla pro něj také zdravotní komplikace. Lékaří mu totiž nasadili sérii injekcí proti vzteklině. Po té první měl 24 hodin horečky...

V NBA se letos hraje na nové obroučky a mezi novináři se začalo spekulovat o tom, jestli nejsou důvodem toho, že už bylo k vidění tolik zápasů s vysokým skóre. Hráči San Antonia ale podobnou myšlenku rychle "degradovali." "Já to ani nevěděl," pokrčil rameny po otázce reportéra Roger Mason. "Ničeho odlišného jsem si nevšiml" A jeho spoluhráč Matt Bonner přidal: "No, já jsem si při těch svých šesti nebo sedmi posledních smečích taky ničeho nevšiml..."

Allen Iverson strávil celou přípravu svého nového týmu Memphis Grizzlies v péči lékařů s natrženým svalem. Když se konečně objevil na palubovce, hned dal najevo, že to s ním vedení klubu nebude mít lehké. Trenér ho totiž do prvních dvou zápasů poslal jen jako náhradníka a Iverson musel čelit dotazům novinářů. Reagoval značně podrážděně.

"Nemám žádné problémy se svalem," prohlásil Iverson. "Ale mám problém se svým zadkem, který sedí tak dlouho na lavičce. Nejsem žádný náhradník, žádný šestý hráč. Podívejte se na můj životopis a uvidíte, že nejsem žádný šestý hráč. A myslím, že to nemá nic společného s nějakou sobeckostí, ale prostě jsem takový. Nechci měnit něco, co mi dalo veškerý úspěch, který jsem měl v téhle lize. Nejsem náhradník. A hotovo..."

Majitel Grizzlies Michael Heisley se zatím postavil za kouče Lionela Holinse a zdá se, že v Memphisu bude i v dalších dnech trochu dusno - Hollins totiž dal jasně najevo, že zatím nehodlá změnit základní rozehrávačskou dvojici MIke Conley - O.J.Mayo a i v dalším zápase pošle Iversona v úvodu na lavičku...