"Zelení" už na startu hrozivě skvělí!

30.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 1825
vytvořeno 30.10.2009, upraveno 30.10.2009

Sami sebe překvapili borci Panathinaikosu na startu euroligové sezony. Jejich hra šlapala ve druhém kole Euroligy téměř bez chyby, jako dobře namazaný stroj, který zdestruoval Chimki Moskva rozdílem jedné, ne-li dvou tříd...

Sami sebe překvapili borci Panathinaikosu na startu euroligové sezony. Jejich hra šlapala ve druhém kole Euroligy téměř bez chyby, jako dobře namazaný stroj, který zdestruoval Chimki Moskva rozdílem jedné, ne-li dvou tříd: 101-66. Přitom hráči Chimki před týdnem dokázali zdolat Real Madrid. Kdo se tedy letos postaví "Zeleným" coby obhájcům trofeje?

Kouč Moskvanů Sergio Scariolo se musel po utkání omlouvat prakticky za každý aspekt hry svého týmu. Snad s výjimkou doskoku, který hosté těsně vyhráli. "Možná jsme po výhře nad Realem ztratili koncentraci. Mysleli jsme si, že jsme lepší, než skutečně jsme," varovně zdvihl prst kouč. "Za všechno hovoří už rozdíl v asistencích 24-3 pro domácí."

Mimochodem, všechny tři asistence Chimki si připsal Lopez, nikdo další neměl ani jednu! Na druhé straně se o 42 bodů postaralo duo Diamantidis - Pekovič.

Dva další výsledky nepotřebují žádný komentář. Siena doma zničila Žalgiris 84-64 a Barcelona Cibonu 81-59.

Partizan zřejmě letos nečeká sezona explozí radosti jako to bylo naposledy. Po domácí prohře s Malagou tým nestačil venku na našlapaný Efes a podlehl 67-77. Jan Veselý se opět vyfauloval, ale tentokrát až za 23 minut hry. V nich stihl 10 bodů, 3 doskoky i 4 asistence. Měl jen pět střel v pole, ovšem proměnil dvě trojky ze tří pokusů.

Kouči Vujoševičovi se nelíbila obrana na startu třetí čtvrtky, což byl podle něj klíčový výpadek. Partizan vyhrál doskok, ale víc ztrácel míče a domácí vytěžili víc bodů z dvojek i trojek. Trio Efesu Smith, Rakočevič, Schumpert se postaralo o 49 bodů.

Lietuvos Rytas přidal druhý triumf v hale Orleans, kde dřel domácí svou zničující obranou až k výhře 69-62. Na doskoku dominoval 41-27, 15 odražených míčů sebral v útoku.

Velký zápas viděli fanoušci Caji Laboral. Ta až po boji skolila doma 86-81 Maccabi, který vedl ještě na začátku poslední čtvrtky. Pak ale velké věci předvedli hlavně domácí borci. Z nich se nejvíc zviditelnil za dohledu arbitra Roberta Vyklického Splitter, autor 26 bodů.

Maccabi podle statistik nasbíralo téměř dvakrát víc faulů a mělo neuvěřitelnou slinu z trojek: 28/14. Tři střelci nasázeli 4 trojky, včetně pivota Lampeho. Jenže jako často v takových případech rozhodovala úspěšnost a četnost dvojek, tady v podání Caji Laboral.

Totéž se potvrdilo i v Lublani, kdy si za obloukem otevřel byznys domácí Walsh: trefil 7 z 9 svých projektilů a celkem nastřádal 32 bodů. Tým měl celkem trojkovou bilanci 17/10, jenže větší počet střelců i lepší produktivita z dvojek darovala výhru 81-75 řeckému Maroussi.

-paz-