Preview: 8. kolo Mattoni NBL

26.10.2009 - Matěj Sýkora
počet přečtení: 2217
vytvořeno 26.10.2009, upraveno 26.10.2009

Mattoni NBL je už skutečně v plném proudu a tenhle proud je natolik silný, že všem basketbalovým nadšencům přináší hned dvě odehraná kola během jediného týdne. V sobotu jsme napjatě sledovali střetnutí sedmého kola a již zítra předehrávkou odstartuje várka šesti duelů kola osmého!  

BK Synthesia Pardubice - USK Praha
27. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: I. Dolinek, R. Vyklický, P. Znamínko

Pardubičtí se štěstím zvítězili v Kolíně a v domácím zápase s USK chtějí naplno bodovat a předvést zlepšený herní projev. Hosté naposledy nestačili na Prostějov a vědí, že pokud nepředvedou kvalitnější výkon, mohou znovu prohrát výraznějším bodovým rozdílem. V dresu Pardubic se nepovedený poslední zápas pokusí odčinit klíčoví hráči Wright a Arnold (v Kolíně každý skóroval po dvou bodech), mladí Pražané se tradičně budou spoléhat na masivní bodový příspěvek rozehrávače McKaye.  
Tip Basketmag.cz na vítěze: Pardubice
Tip sázkových kanceláří: Pardubice

Mlékárna Miltra Nový Jičín - BC Kolín
28. 10. 2009, 17:30
rozhodčí: P. Vrážel, V. Kurz, I. Matějek

Domácí v sobotu odjeli s nepořízenou z Děčína a v žádném případě nehodlají připustit druhé zaváhání za sebou. Jestliže by však Kolín navázal na výborné výkony z posledních kol, rozhodně to nebude mít Miltra snadné. Hosté se nachází ve zvláštním rozpoložení: poslední tři zápasy proti těžkým soupeřům zvládli herně na výbornou, ovšem pokaždé odešli smolně poraženi. Podaří se jim konečně protrhnout černou sérii "zbytečných" proher, anebo tentokrát budou jejich soupeři dominovat? Těšme se na souboj báječných amerických individualit - na obou stranách nastoupí hned tři.
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nový Jičín
Tip sázkových kanceláří: Nový Jičín

BK Prostějov - Basketball Brno
28. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: I. Dolinek, R. Paulík, T. Holoubek
Vypadá to, že tým Orlů se do letošní sezóny podařilo sestavit úspěšně: 7 zápasů, 7 výher, naposledy suverénní eliminace celku USK na jeho vlastní palubovce. Hráči Brna v sedmém kole tvrdě narazili na Nymburk a i ve středečním zápase mohou jen překvapit. Pro dobrý výkon nezbytně potřebují výraznou podporu křídel Reinbergera s Černoškem, které se v posledním zápase nedočkali. I kdyby ovšem všechny brněnské opory odehrály slušné utkání, stále budou favority našlápnutí domácí dravci.
Tip Basketmag.cz na vítěze: Prostějov
Tip sázkových kanceláří: Prostějov

BK Děčín - BK Breda & Weinstein Opava
28. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: V. Lukeš, J. Karásek, M. Kučera

Děčín i Opava se nachází ve skvělém rozpoložení. Domácí mají za sebou úspěšně zvládnutá střetnutí v Pardubicích a s Novým Jičínem - a to má velikánskou cenu. Podobnou hodnotu mají pro celek Opavy výhry nad Poděbrady a v Ostravě. Domácí jsou samozřejmě favority, pokud by ale rychlí opavští rozehrávači dokázali přibrzdit Williama Hatchera a podkošoví hráči Šoška s Blažkem si vzali do parády Pavla Houšku, má Opava na to, aby severočeský tým notně potrápila. 
Tip Basketmag.cz na vítěze: Děčín
Tip sázkových kanceláří: Děčín

Basket Karma Poděbrady - NH Ostrava
28. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: M. Macela, J. Hošek, S. Kučera
Důležitý zápas pro vývoj v dolní polovině tabulky se odehraje v Poděbradech. Domácí v něm přivítají Ostravu a jsou připraveni navázat na povinnou výhru nad Vyšehradem. Přestože Nová Huť stále čeká na své letošní první vítězství, její výkony mají vzestupnou tendenci. Dá se očekávat napjatý duel, ve kterém si soupeři darují snad méně než nic. Hráči Karmy se pomalu dostávají ze zdravotních potíží a tak by se již měli spoléhat i na prvního rozehrávače Nubera. Ostravu by měl táhnout silný pár Mitchell - Payne.
Tip Basketmag.cz na vítěze: Poděbrady
Tip sázkových kanceláří: Poděbrady

Sokol Vyšehrad - ČEZ Basketball Nymburk
28. 10. 2009, 18:15
rozhodčí: V. Galajda, P. Hruša, J. Baloun
Vyšehrad i přes sympaticky odehranou první půli utrpěl v sobotu v Poděbradech další jasnou porážku a těžko říct, s čím  sokolové  vyrukují  na  Nymburk. Obhájci titulu jsou v dobré pohodě a po brněnském větrníku si hodlají smlsnout i na vyšehradské laskonce. Přestože pravděpodobnost vítězství Nymburka dosahuje téměř hodnot jistoty, hosté bezesporu nic nepodcení - vstávat ve čtvrtek ještě před kokrhajícími kohouty na ranní tréninkovou jednotku od šesti hodin se jim dozajista nechce.   
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nymburk
Tip sázkových kanceláří: Nymburk

Absence klíčových hráčů: Stále se do hry nezapojí novojičínský Robert Šarovič, nejistý je start Arthura Lee v barvách Nymburka.