Preview: 7. kolo Mattoni NBL

23.10.2009 - Matěj Sýkora
počet přečtení: 2684
vytvořeno 23.10.2009, upraveno 23.10.2009

Sedmé kolo neklepe na dveře, ale již je přímo pootevírá. Nabídne tradičních šest zápasů, přičemž hned několik z nich lze počastovat přídomkem "navýsost atraktivní". Neváhejte a zítra do jedné ze šesti hal vyrazte!

NH Ostrava - BK Breda & Weinstein Opava
24. 10. 2009, 16:00
rozhodčí: I. Dolinek, P. Hruša, L. Kapaňa

Domácí jsou stále bez výhry a po kvalitních úsecích zápasu s Novým Jičínem věří, že by to právě v duelu s Opavou mohlo vyjít. Hosté se ovšem nachází ve výborné pohodě, kterou "zhmotnili" v jasnou výhrou nad Poděbrady. Utkání, ve kterém je díky aktuální formě favoritem přeci jen tým hostí, zve na zajímavé souboje rozehrávačů (Mitchell - Čarnecký, Šiřina) i vyhlášených střelců (Stuchlý - Štec).
Tip Basketmag.cz na vítěze: Opava
Tip sázkových kanceláří: Opava

Karma Basket Poděbrady - Sokol Vyšehrad
24. 10. 2009, 17:30
rozhodčí: M. Macela, V. Kurz, J. Jedlička

Poděbrady hodlají napravit bídný výkon z Opavy v zápase s nováčkem z Vyšehradu. Karma, v jejímž dresu by měl dodat hráčům sebevědomí i uzdravený kapitán Mužík, chce diváky přesvědčit, že utkání v Opavě bylo pouze chvilkovým selháním. Hosté naposledy předvedli slušný výkon v Brně a co nejvíce potrápit chtějí i polabské družstvo. Více než pikantní, snad přímo s příchutí ostrého chilli, bude návrat Davida Špičky na známé poděbradské parkety. 
Tip Basketmag.cz na vítěze: Poděbrady
Tip sázkových kanceláří: Poděbrady

USK Praha - BK Prostějov
24. 10. 2009, 17:30
rozhodčí: P. Vrážel, M. Kučera, S. Kučera

USK po Nymburku čeká další domácí zápas s dosud neporaženým týmem. Prostějov hraje v úvodu soutěže na jedničku, přesto ale měl ve středu co dělat v domácím utkání s Kolínem. Folimanka vždy popostrkává domácí hráče k úspěchu, tentokrát to ale budou mít vysokoškoláci proti vyváženějšímu a individuálně silnějšímu Prostějovu velice těžké.
Tip Basketmag.cz na vítěze: Prostějov
Tip sázkových kanceláří: Prostějov

BC Kolín - Synthesia Pardubice
24. 10. 2009, 17:45
rozhodčí: V. Lukeš, V. Galajda, L. Lukeš

Další z enormně zajímavých duelů se chystá v Kolíně. Domácí celek je nažhaven a touží ze skvělé formy konečně vyrýžovat dva body. Hosté nezvládli televizní domácí střetnutí s Děčínem a rozhodně mají co odčiňovat. Především efektní souboj amerických hvězd by měl být ozdobou kolínského večera. Anebo nakonec o výsledku rozhodne některý z kvalitních českých hráčů? 
Tip Basketmag.cz na vítěze: Pardubice
Tip sázkových kanceláří: Pardubice

BK Děčín - Mlékárna Miltra Nový Jičín
24. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: R. Vyklický, M. Vondráček, J. Kec 
I zápas Děčínských s Miltrou se dá směle považovat za šlágr. Pozitivně naladěný tým Pavla Budínského vyloupil Pardubice a - řečeno tenisovou terminologií - rád by potvrdil break point na domácí palubovce při svém servisu. Hosté si ve středu příliš nelámali hlavu s Ostravou a rozhodně chtějí na severu Čech uspět. Pokud se "moravským mistrům" podaří přibrzdit Williama Hatchera a dosavadní tahouni (Pandula, Muirhead) naváží na své prozatímní výkony, mohl by jejich širší kádr uspět.   
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nový Jičín
Tip sázkových kanceláří:
Nový Jičín

Basketball Brno - ČEZ Basketball Nymburk
24. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: R. Paulík, A.Kapl, T. Holoubek

Jako by Roald Amundsen pár dní po dobytí jižního pólu hodlal pokořit i ten severní... I hráči Brna na své palubovce tento týden měří síly s týmy z opačných pólů tabulky. Poté, co vyprovodili Vyšehrad, se soustředí na duel s Nymburkem. Představuje-li Nymburk v analogii s norským polárníkem severní pól, pak je klima okolo sevrní točny o poznání větrnější a chladnější než to na jihu. Hosté již mají k dispozici kompletní kádr a chtějí nadále utužovat kvalitu svých výkonů. Utkání je o to zajímavější, že většina českých hráčů v barvách účastníka Eurocupu prošla brněnským basketbalem.
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nymburk
Tip sázkových kanceláří: Nymburk

Absence klíčových hráčů: Vyjma dlouhodobě indisponovaného Roberta Šaroviče by měly mít všechny týmy své ústřední hráče k dispozici.

Pohyb na soupisce: Do týmu Poděbrad přichází na hostování z Pardubic nadějný mládežnický reprezentant Pavel Harčár, jenž by měl pomoci Luboši Striovi s obstaráváním pozice 3.