Preview: 6. kolo Mattoni NBL

19.10.2009 - Matěj Sýkora
počet přečtení: 1955
vytvořeno 19.10.2009, upraveno 19.10.2009

Jak se Nymburk oklepe z více než nejistého představení v Kolíně? Kdo bude úspěšnější v atraktivním duelu Pardubic s Děčínem? Podaří se Vyšehradu konečně odehrát vyrovnané utkání? Na tyto a pochopitelně i mnoho dalších otázek nám odpoví blížící se šesté kolo Mattoni NBL.

BK Prostějov - BC Kolín
21. 10. 2009, 17:30
rozhodčí: M. Macela, T. Holoubek, L. Kapaňa

S ohledem na dění pátého kola jeví se zápas v Prostějově velice zajímavým. Domácí se rozjeli do sezóny ve velkém stylu a jsou pro středeční utkání favority. Přesto si nikdo nemůže být ničím jistý: pokud na Kolínské příliš dolehne zklamání po těsné prohře se šampióny z Nymburka, pak budou mít domácí situaci usnadněnou. Pakliže by však hosté navázali na výkon z pátého kola, bude muset výtečně poskládaný orlí tým předvést výrazně nadprůměrný výkon. Zajímavé souboje: Lawrence vs. Jones, či Chán vs. Platt.  
Tip Basketmag.cz na vítěze: Prostějov
Tip sázkových kanceláří: Prostějov

Mlékárna Miltra Nový Jičín - NH Ostrava
21. 10. 2009, 17:30
rozhodčí: R. Paulík, A. Kapl, M. Janovský

Zápas na novojičínské půdě má jasného favorita. Domácí se naposledy dokázali výborně vypořádat s ošemetnou halou v Poděbradech, naproti tomu Ostrava doma nestačila na Pardubice. Jestliže bude Miltra pokračovat v energických a produktivních výkonech, jen stěží bude týmem Nové huti ohrožena. Jako na tradiční lze v Mattoni NBL nahlížet na duel  playmakerů Sanderse a Mitchella. 
Tip Basketmag.cz: Nový Jičín
Tip SK: Nový Jičín

BK Breda & Weinstein Opava - Karma Basket Poděbrady
21. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: P. Vrážel, V. Kurz, I. Matějek

Střetnutí týmů, které budou patrně bojovat na hranici postupu do play-off, slibuje velice zajímavou podívanou. Oba celky mají prozatím jedno vítězství, což je u obou způsobeno zejména extrémně těžkým losem úvodních kol. Přesto domácí i hosté letos již předvedli hodnotné výkony. Opava je papírově mírným favoritem - především domácí prostředí může v obdobných zápasech být rozhodující, Karma zase věří v kouzlo nového "spoluhlavního" trenéra Fraňka. Atraktivitou je nasáknut slovenský souboj dvojic Šoška -Štec a Páleník - Nuber.  
Tip Basketmag.cz: Poděbrady
Tip SK: Opava

BK Synthesia Pardubice - BK Děčín
21. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: P. Hruša, M. Kučera, J.Hošek

Děčín po náročném domácím utkání s Prostějovem cestuje k další těžké prověrce. Pardubice v pátém kole smetly Ostravu a věří v cenné vítězství. Fanoušci očekávají strhující boj rozehrávačů Wrighta s Hatcherem a jsou zvědavi, jak se předvede proti svému bývalému týmu Pavel "Anton Špelec" Miloš. Utkání se z technických důvodů přesouvá z ČEZ Arény do slavné haly Na Dukle.
Tip Basketmag.cz: Pardubice
Tip SK: Pardubice

USK Praha - ČEZ Basketball Nymburk
21. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: V. Galajda, L. Lukeš, J. Karásek

Těžko říci, zdali je pro vysokoškoláky příhodná doba pro souboj s Nymburkem. Pokud nepovedený zápas v Kolíně skutečně svědčí o chatrné aktuální formě Nymburských, mohou se hráči USK zaradovat a pokusit se o "doražení" mistrovského týmu. Jestliže se však ze strany Nymburka jednalo o mimořádný výkyv, jenž se - slovy klasika - stává maximálně jednou za deset let, pak je třeba očekávat opravný červeno-bílý hurikán, který na palubovku Folimanky sešle rozzlobený Muli Katzurin.  
Tip Basketmag.cz: Nymburk
Tip SK: Nymburk

Basketball Brno - Sokol Vyšehrad
21. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: V. Lukeš, M. Vondráček, P. Znamínko

Hráči Brna si ve středu odvezli hodnotnou výhru z pražského souboje s USK a jako správní brněnští patrioti pochopitelně hodlají pokračovat v destrukci týmů z hlavního města. Vyšehrad minule nestačil na Opavu a bude muset předvést výkon na hranici svých možností, aby mohl v Brně pomýšlet na rovnocenně sehranou partii. V případě, že by se tahounu Špičkovi znovu nedostalo větší podpory od spoluhráčů, je úspěch domácích velice pravděpodobný. Se zvýšenou motivací bude do utkání nastupovat bývalý hráč Brna Jiří Kysela.  
Tip Basketmag.cz: Brno
Tip SK: Brno

Absence klíčových hráčů: Dlouhodobě v Novém Jičíně fungují bez Roberta Šaroviče, zřejmě ještě nebude fit nymburský Petr Benda. Zahalen nejistotou je rovněž start opory Poděbrad Marka Mužíka.  

Pohyb na soupisce: Celek Nymburka již našel náhradu za amerického pivota Huntera. V kuloárech se již hovoří o konkrétním jménu, přesto polabské družstvo na svých webových stránkách zatím uvádí pouze mlhavé indicie (věk: 29 let, národnost: americká)