Preview: 5. kolo Mattoni NBL

16.10.2009 - Matěj Sýkora
počet přečtení: 2889
vytvořeno 16.10.2009, upraveno 16.10.2009

Čtvrté kolo naší nejvyšší soutěže se odehrálo teprve předevčírem a vy už se opět nemůžete dočkat kvalitního basketbalu? Nezoufejte, již v sobotu se na nás opět valí vlna jménem Mattoni NBL!

USK Praha - Basketball Brno
17. 10. 2009, 16:00
rozhodčí: M. Macela, P.Hruša, M. Kučera

Utkání slibuje vyrovnanou podívanou. Domácí jsou po suverénním vítězství nad Vyšehradem v dobré pohodě a chtějí dva body. Hosté sice nezvládli domácí duel s Kolínem, ale o svých kvalitách již letos přesvědčili. Síla domácího prostředí a rozehrávače McKaye mírně favorizují vysokoškoláky. Zajímavým duelem bude souboj doskakovačů Forda a Mena.
Tip Basketmag.cz na vítěze: USK
Tip sázkových kanceláří: USK

NH Ostrava - BK Synthesia Pardubice
17. 10. 2009, 17:30
rozhodčí: I. Dolinek, I. Matějek, L. Kapaňa

Těžký los Ostravě výrazně znepříjemnil vstup do letošní sezóny, kdy domácí ještě nepoznali chuť vítězství. Hosté se prezentují výrazně lépe než vloni, ale trenér Slowiak tuší, že by to mělo být ještě lepší. Nová huť zřejmě stále ještě bez nadějného střelce Palyzy bude chtít soupeře potrápit, ale dá se předpokládat, že dva body budou po zápase vonět po perníku.
Tip Basketmag.cz: Pardubice
Tip SK: Pardubice

Karma Basket Poděbray - Mlékárna Miltra Nový Jičín
17. 10. 2009, 17:30
rozhodčí: R. Vyklický, J. Hošek, J.Baloun

Poděbrady končí svou sérii utkání s elitními týmy a v zápase s Mitrou se pokusí navázat na kvalitní výkon z Pardubic. Tým vicemistrů naposledy zdolal Opavu a jede si pro povinné dva body i do Polabí. Ve formě hrající Páleník, Castleberry a spol. určitě hostům situaci znesnadní, ale vzhledem k napěchovanější soupisce jsou mlékaři favority.
Tip Basketmag.cz: Nový Jičín
Tip SK: Nový Jičín

BC Kolín - ČEZ Basketball Nymburk
17. 10. 2009, 17:45
rozhodčí: P. Vrážel, V. Kurz, P. Znamnínko

Kolínští nabírají fazónu, což dokumentuje jejich vítězství z Brna. To Nymburk spíše již očekává los Eurocupu a doplnění kádru o chybějícího pivota. Především domácí americká legie se bude chtít před svými krajany v dresech mistra předvést, avšak na skutečně vyrovnané utkání by to stačit nemělo.
Tip Basketmag.cz: Nymburk
Tip SK: Nymburk

BK Breda & Weinstein Opava - Sokol Vyšehrad
17. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: R. Paulík, A. Kapl, T. Holoubek
Domácí se konečně "zbavili" přetěžkých soupeřů a v zápase s nováčkem berou pouze výhru. Hosté rovněž čekají na první dvoubodový zisk, v jejich případě bude ale čekání patrně o něco delší. I přes jasnou domácí prohru s USK není radno houževnatý celek sokolů podceňovat, Štec, Šoška a Čarnecký by ale měli dotáhnout své spoluhráče k přesvědčivému vítězství.
Tip Basketmag.cz: Opava
Tip SK: Opava

BK Děčín - BK Prostějov
17. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: V. Lukeš, M. Vondráček, J. Karásek

Šlágr kola? Rozhodně tenhle zápas mezi Děčínem a Prostějovem! Oba týmy zatím prokazují své vysoké kvality i slušnou aktuální formu, díky čemuž vše směřuje k vynikajícímu utkání. Souboj Hatchera s Lawrencem, či duel Pavla Houšky s Chánem - to jsou jen některá z lákadel sobotního střetnutí. S největší pravděpodobností půjde o velice vyrovnaný boj, v němž díky širší soupisce a možná ještě výraznější aktuální formě bude nepatrným favoritem hanácké mužstvo.
Tip Basketmag.cz: Prostějov
Tip SK: vyrovnané šance

Absence klíčových hráčů: Nymburk ještě pravděpodobně nepočítá s Bendou, podobně jako Ostrava s Palyzou. Poděbrady se zřejmě budou muset obejít bez kapitána Mužíka, Dlouhodobě postrádají v Novém Jičíně Šaroviče.