Preview: 4. kolo Mattoni NBL

12.10.2009 - Matěj Sýkora
počet přečtení: 3281
vytvořeno 12.10.2009, upraveno 12.10.2009

Ve středu 14. října je na programu Mattoni NBL dalších šest střetnutí. Pokud stále ještě váháte, zdali na nějaký ten "špíl" vyrazit, přečtěte si, o co byste v případě vašeho setrvání doma mohli být ochuzeni! 

Mlékárna Miltra Nový Jičín - BK Breda & Weinstein Opava
14 . 10. 2009, 17:30
rozhodčí: P. Vrážel, L. Kapaňa, J. Jedlička

Basketbalisté Nového Jičína se po úvodní prohře s Prostějovem dostali do pohody, kterou demonstrovali ve třetím kole drtivým zneškodněním Vyšehradu. Opava prozatím doplácí na těžký los, přesto však v zápasech s favority prokázala své nesporné kvality. Hosté sice neprodají svou kůži lacino, avšak kvalita domácích by měla být zárukou jejich dvoubodového zisku. Zajímavým duelem může být souboj domácího Šteffela s opavským obrem Doušou.
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nový Jičín
Tip sázkových kanceláří: Nový Jičín

BK Prostějov - NH Ostrava
14. 10. 2009, 17:30
rozhodčí: J. Hošek, M. Kučera, J. Kec
Prostějov vstoupil do sezóny úspěšně a naznačil, že to s atakem finále myslí vážně. Zato Ostravští nemohou nalézt tu správnou herní formu, o čemž svědčí vcelku jasné prohry s USK a Brnem. Nová huť doufá v návrat pohody do hry klíčového rozehrávače Mika Mitchella a nemá v utkání co ztratit, i tak by ale hejno Orlů nemělo mít s ubráněním svého hnízda větší potíže.
Tip Basketmag.cz: Prostějov
Tip SK: Prostějov

BK Synthesia Pardubice - Karma Basket Poděbrady
14. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: P. Hruša, A. Kapl, S. Kučera

Pardubický nový tým si na sebe pozvolna zvyká a předváděné výkony rozhodně ještě nepředstavují plný potenciál mužstva. Hosté pokračují v přetěžké sérii zápasů s favority a ačkoliv jedou na východ Čech s odhodláním, dá se předpokládat, že domácí potvrdí předzápasové prognózy a zvítězí. Vzrušující podívanou slibuje rozehrávačský souboj šikovného Nubera s bleskově rychlým Wrightem. 
Tip Basketmag.cz: Pardubice
Tip SK: Pardubice

ČEZ Basketball Nymburk - BK Děčín
14. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: R. Paulík, J. Karásek, I. Matějek

Nymburský tým svazují problémy se sestavou, zejména množina podkošových hráčů se smrskla na pouhé dva prvky (Hanavan a Nečas). Děčín je jediným týmem, který dokázal v loňské sezóně mužstvo z města Bohumila Hrabala porazit, navíc v letošním ročníku Mattoni NBL ještě neokusil trpkost porážky. I s přihlédnutím k těmto skutečnostem jsou domácí jasnými favority zápasu, zvláště, podaří-li se dvojici Lee, Lenzley eliminovat mozek Děčína - Williama Hatchera. 
Tip Basketmag.cz: Nymburk
Tip SK: Nymburk

Basketball Brno - BC Kolín
14. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: M. Macela, T.Holoubek, M. Janovský

Zápas v moravské metropoli slibuje patrně nejvyrovnanější souboj ze středečního menu. Domácí po sympatickém výkonu v Děčíně jsou sice mírnými favority, ale pokud by hosté pokračovali ve výkonu z poslední čtvrtiny zápasu proti USK, pak mohou bezpochyby pomýšlet na úspěch. Brněnští se jistě budou opět spoléhat na umění pivota Mena, družstvo z Kolína věří, že se do loňské fazóny vrátí Roderick Platt.
Tip Basketmag.cz: Kolín
Tip SK: Brno

Sokol Vyšehrad - USK Praha
14. 10. 2009, 18:15
rozhodčí: M. Vondráček, V. Kurz, J.Baloun
Po několika letech budeme opět svědky pražského basketbalového derby. Hráči Vyšehradu nezachytili úvod soutěže, přesto budou v domácím prostředí v zápase s městským rivalem obrovsky motivováni. Bohužel pro ně, nemohou se v nejvyšší soutěži opřít o kouzlo legendární "arény" Na Výtoni, tudíž jako favorit se jeví tým USK. Pozice vysokoškoláků bude o to pevnější, pokud bude v dosavadních výkonech pokračovat individuálně fantastický playmaker McKay.
Tip Basketmag.cz: USK
Tip SK: USK 

Absence klíčových hráčů: Nový Jičín stále postrádá klíčového Roberta Šaroviče. Nymburk se bude muset obejít bez Bendy a na vodě je i start Křemena. Nováček z Vyšehradu v minulém kole bojoval bez Davida Špičky a není jisté, zdali pivot pražského celku bude pro čtvrté kolo již fit.

Pohyb na soupisce: Mužstvo Děčína rozšiřuje svou podkošovou sestavu o zkušeného Pavla Novotného. Bývalý hráč USK, Ústí nad Labem nebo A Plus Brno přichází do východočeského celku z týmu Geneva Devils (Švýcarsko).