Preview: 3. kolo Mattoni NBL

08.10.2009 - Matěj Sýkora
počet přečtení: 3611
vytvořeno 08.10.2009, upraveno 08.10.2009

Jakmile Mattoni NBL rozeběhne svůj maratón, jen tak se nezastaví. Prakticky jeden den po skončení 2. kola všichni s napětím obracíme svou pozornost ke třetímu hracímu dni letošní sezóny. 

Mlékárna Miltra Nový Jičín - Sokol Vyšehrad
10. 10. 2009, 17:00
rozhodčí: M. Macela, T. Holoubek, L. Kapaňa

Mlékaři z Nového Jičína jsou v dobrém rozpoložení, jelikož ve druhém kole bodově vyloupili Pardubickou arénu. Vyšehrad naopak neuspěl ve své domácí premiéře a podlehl Kolínu. Podle všech předpokladů má tenhle duel stoprocentního favorita a jen shoda mnoha nepředvídatelných okolností by mohla domácí připravit o vítězství. 
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nový Jičín
Tip sázkových kanceláří: Nový Jičín

Karma Basket Poděbrady - BK Prostějov
10. 10. 2009, 17:30
rozhodčí: R. Paulík, V. Galajda, J. Hošek

Poděbrady naposledy utržily debakl v Nymburce, avšak herně zcela nezklamaly. Prostějov zvítězil v obou předchozích zápasech a rozhodně je považován za favorita. "Lázeňská" hala však dokázala znepříjemnit úlohu nejednomu silnému celku a pokud budou domácí v kompletní sestavě (tedy i s uzdraveným Pavlem Benešem), proč by nemohlo dojít k prvnímu velkému překvapení letošního ročníku?...
Tip Basketmag.cz: Poděbrady
Tip SK: Prostějov

NH Ostrava - ČEZ Basketball Nymburk
10. 10. 2009, 17:30
rozhodčí: M. Vondráček, A. Kapl, P. Znamínko

Hráče Nové Huti nezastihl úvod sezóny v kvalitní formě a nedá se očekávat, že by se jim situace podařila zvrátit právě v zápase s obhájcem titulu. Nymburk obě svá utkání vyhrál drtivým rozdílem a na sever Moravy si nehledě na nepříjemně dlouhou cestu pojede pro dva body. 
Tip Basketmag.cz: Nymburk
Tip SK: Nymburk

BC Kolín - USK Praha
10. 10. 2009, 17:45
rozhodčí: V. Lukeš, J. Karásek, M. Kučera

Kolín i USK mají zatím na svém kontě jedno vítězství a jednu prohru. Papírově silnější a širší kádr hovoří pro tým z Polabí, vysokoškoláci zase spoléhají na aktuálně slušnou výkonnost a dvojici výborných zámořských posil. Podpora domácího publika a dobrá atmosféra v týmu po vítězství z minulého kola můžou být rozhodujícími faktory, jenž dovedou Kolínské k vítězství.
Tip Basketmag.cz: Kolín
Tip SK: Kolín

BK Breda & Weinstein Opava - BK Synthesia Pardubice
10. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: P. Vrážel, M. Kurz, I. Matějek
Opava má pro začátek ligového ročníku přetěžký los. Po domácí jasné prohře s Nymburkem však Breda potrápila Prostějov a naznačila, že se s ní - podobně jako vloni - musí počítat. Pardubice ve středu těsně neuspěly v domácím zápase s Novým Jičínem, ale pokud chtějí pomýšlet na nejvyšší příčky, neměly by prohrávat více zápasů za sebou. Síla individualit zřejmě nakonec rozhodne ve prospěch Synthesie.
Tip Basketmag.cz: Pardubice
Tip SK: Pardubice

BK Děčín - Basketball Brno
10. 10. 2009, 18:00
R. Vyklický, P. Hruša, J. Baloun

K zajímavému střetnutí se schyluje na severu Čech, kde Děčín přivítá Brno. Domácí úspěšně zvládli obě dvě předešlá utkání a i přes předsezónní hráčské změny letos navazují na vysoký herní standard z let minulých. Brněnští si naposledy v domácí hale poradili vcelku pohodlně s Ostravou a rozhodně si na hostitele věří. Tradičně výborní fanoušci a spolehlivý Hatcher ovšem zřejmě uchrání dvoubodový zisk pro severočechy. 
Tip Basketmag.cz: Děčín
Tip SK: Děčín

Absence klíčových hráčů: Nový Jičín i nadále postrádá Roberta Šaroviče, Nymburku se zřejmě ještě nedoléčil Michal Křemen.  

Pohyb na soupisce: Sokol Vyšehrad se podle všech informací nedohodl na smlouvě se svou oporou z minulých sezón Pavlem Hemmym. Pražský tým se službami šikovného křídelníka s největší pravděpodobností již nepočítá.