Preview: 2. kolo Mattoni NBL

05.10.2009 - Matěj Sýkora
počet přečtení: 3636
vytvořeno 05.10.2009, upraveno 05.10.2009

Kolotoč české nejvyšší soutěže se již naplno rozkmital. Ještě ani neutichly vášně prvního kola a nezadržitelně se blíží porce dalších šesti zápasů - kolo druhé. 

USK Praha - BK Děčín
7. 10. 2009, 17:30
rozhodčí: P. Vrážel, M. Vondráček, I. Matějek

Vysokoškoláci v prvním kole dobyli horkou ostravskou palubovku, hosté doma bez problémů přehráli Kolín. Pro domácí hovoří především kouzlo pověstné Folimanky, Děčín oproti tomu disponuje zkušenějším kádrem. Právě větší vyzrálost klíčových hráčů by ve vyrovnaném utkání mohla být rozhodující.
Tip Basketmag.cz na vítěze: Děčín
Tip sázkových kanceláří: Děčín

BK Prostějov - BK Breda & Weinstein Opava
7. 10. 2009, 17:30
rozhodčí: I. Dolinek, V. Kurz, L. Kapaňa

Orli z Hané vstoupili do nové sezóny pravou nohou, když dokázali udolat Nový Jičín na jeho hřišti, zato hráči Opavy dostali v domácím prostředí nadílku od mistrovského Nymburka. Prostějov je v zápase jasným favoritem a měl by této prognóze bez větších potíží dostát.
Tip Basketmag.cz: Prostějov
Tip SK: Prostějov

Basketball Brno - NH Ostrava
7. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: M. Macela, J. Hošek, M.Kučera

Brněnští se v sobotu vrátili s nepořízenou z Poděbrad a rozhodně nechtějí čekání na první letošní vítězství protahovat. To ovšem platí i o Ostravě, která v prvním kole nezvládla domácí duel s USK. Domácí působí kompaktněji, navíc se bude hrát po delší odmlce před brněnskými fanoušky - tato fakta favorizují hostitele.
Tip Basketmag.cz: Brno
Tip SK: Brno

ČEZ Basketball Nymburk - Karma Basket Poděbrady
7. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: V. Lukeš, P. Hruša, L. Lukeš

Nymburk na úvod nezaváhal v Opavě a jistě si brousí zuby i na svého geografického souseda. Poděbrady po vítězství nad Brnem mohou hrát uvolněně a pokusí se nabroušený chrup mistra otupit. Přesto si v Nymburce snad již nyní připisují do tabulky dva body.
Tip Basketmag.cz: Nymburk
Tip SK: Nymburk

BK Synthesia Pardubice - Mlékárna Miltra Nový JIčín
7. 10. 2009, 18:00
rozhodčí: R. Paulík, V. Galajda, J. Karásek
Za duel kola lze bez okolků označit střetnutí Pardubic, které v prvním kole zválcovaly Vyšehrad, a Nového Jičína, jenž se doma musel sklonit před Prostějovem. V týmu Miltry se představí i dvě expardubické hvězdy Sanders se Štefflem, naopak stále bude mimo hru Šarovič. Aktuálně širší kádr a touha ukázat se domácím divákům ve skvělém světle by nakonec mohla hrát ve prospěch Synthesie.
Tip Basketmag.cz: Pardubice
Tip SK: Pardubice

Sokol Vyšehrad - BC Kolín
7. 10. 2009, 18:15
rozhodčí: R. Vyklický, P. Znamínko, J. Baloun

Hlavním cílem družstva Vyšehradu bude bezesporu odčinit drtivou porážku z Pardubic, Kolínští se zase pokusí zapomenout na neúspěch z Děčína. Proti kvalitativně lepšímu sopueři domácím s největší pravděpodobností nepomůže ani maximální obětavost a tradiční vyšehradská zónová obrana.
Tip Basketmag.cz: Kolín
Tip SK: Kolín

Klíčové absence: Nový Jičín nadále postrádá Roberta Šaroviče, další indispozice důležitých hráčů nejsou prozatím známy.

Změny na soupiskách: Již v prvním kole se v dresu Vyšehradu představil nestor českých hřišť David Špička, který se tímto stal největší posilou Sokola. Naopak již bez Vincenta Huntera nastoupí ve druhém kole Nymburk. Tým z Polabí ukončil s americkým pivotem spolupráci a hledá za něj náhradu.