Preview: 17. kolo Mattoni NBL

04.12.2009 - Matěj Sýkora
počet přečtení: 2245
vytvořeno 04.12.2009, upraveno 04.12.2009

Blíží se sedmnácté kolo. Sedmnácté kolo jízdní? Ne. Sedmnácté kolo mlýnský? Bohužel. Sedmnácté kolo u vozu? Ale kdeže. Sedmnácté Nando de Colo? Ani omylem. Přeci sedmnácté kolo Mattoni NBL!  

NH Ostrava - Mlékárna Nový Jičín
5. 12. 2009, 17:30
Rozhodčí: I. Dolinek, R. Paulík, L. Kapaňa
Ostravou zmítají zdravotní lapálie, přesto si domácí celek udržuje slušnou výkonnost. Hosté jsou v tomto malém derby favority - naposledy suverénně přehráli Poděbrady, navíc již počítají i s Robertem Šarovičem. Zdeněk Hummel bude opět věřit v kvalitní výkon svých tří stěžejních hráčů (Mitchell, Stuchlý, Payne) a v co největší podporu od mladíků. Bouřlivé ostravské publikum jistě vytvoří hlučnou kulisu, dá se ovšem očekávat, že na basketbalovém jevišti stejně zvítězí soubor hostí.  
Letošní vzájemný zápas: Nový Jičín - Ostrava 87:57 
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nový Jičín
Tip sázkových kanceláří: Nový Jičín

Karma Basket Poděbrady - BK Breda & Weinstein Opava
5. 12. 2009, 18:00
Rozhodčí: M. Macela, M. Vondráček, J. Hošek

Pro Poděbrady je sobotní zápas v několika ohledech zásadní: po dlouhé době se budou moci opřít o prakticky kompletní kádr, poprvé se v letošní sezóně představí před televizními kamerami a především - nutně potřebují zvítězit. Opava si výhrou na Vyšehradě připsala letošní šesté vítězství, a přestože jí patří v tabulce devátá pozice, je pouze jeden bod za šestou příčkou. Zápas slibuje emotivní podívanou a dramatický průběh. Vzhledem k domácímu prostředí a mírnému odstupu v tabulce jsou "na tahu" domácí. Podaří se jim v partii o play-off zmenšit ztrátu, anebo tým Davida Klapetka svému rivalovi odskočí a v sobotu večer pozná, jak se slaví v autobusu?   
Letošní vzájemný zápas: Opava - Poděbrady 97:70
Tip Basketmag.cz na vítěze: Poděbrady
Tip sázkových kanceláří: Poděbrady

ČEZ Basketball Nymburk - USK Praha
5. 12. 2009, 18:00
Rozhodčí: R. Vyklický, V. Kurz, L. Lukeš

Pro Nymburk: jde o generálku na další důležité utkání Eurocupu. Pro USK: jde o zápas získávání zkušeností. Na straně domácích silná jedenáctka skvělých individualit, v dresu hostí duo Američanů, Kotas a pražské mládí - to budou protivníci, jenž proti sobě nastoupí v nymburském ringu. Vítěz je snadno tipovatelný, cílem hostů je neutržit K.O. a dohrát souboj se ctí do konce časového limitu. Bude zajímavé sledovat, jak si proti nejlepší obraně v lize povede obvykle velice agilní McKay a zdali bude jeho sobotní aktivita družstvu přínosem (jako v domácím klání s Kolínem), anebo naopak na obtíž (naposledy v Brně 12 ztrát)...
Letošní vzájemný zápas: USK - Nymburk 73:109
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nymburk
Tip sázkových kanceláří: Nymburk

BK Děčín - BK Synthesia Pardubice
5. 12. 2009, 18:00
Rozhodčí: V. Lukeš, V. Galajda, P. Znamínko

V nesmírně zajímavém střetnutí se Děčínští pokusí odčinit minulý neúspěch z Prostějova, hosté se naopak budou chtít revanšovat za prohru z předchozího vzájemného utkání. Zápas skýtá mnoho lákadel, zejména souboj mrštných rozehrávačů (Hatcher vs. Wright), či duel ztepilých pivotů (Houškové vs. Arnold a Marek). Příchuť máty peprné bude mít utkání pro Pavla Miloše, který před angažmá v Pardubicích účinkoval právě v Děčíně. Domácí věří, že výkon hostujícího snipera bude kopírovat sobotní počasí: dle předpovědi má být zamračeno, leč klidno, nemají padat trakaře. "Snad i Miloš bude podmráklý, netečný a nebudou mu padat trojkaře" zní z děčínského tábora...
Letošní vzájemný zápas: Pardubice - Děčín 79:81
Tip Basketmag.cz na vítěze: Děčín
Tip sázkových kanceláří: Děčín

Sokol Vyšehrad - Basketball Brno
6. 12. 2009, 17:00
Rozhodčí: R. Vyklický, M. Vondráček, J. Baloun

Vyšehrad před týdnem odehrál výborný první poločas proti Opavě a hodlá podobný výkon zopakovat proti Brnu v ještě delším časovém úseku. Hosté z moravské metropole jsou spokojeni po důležitém vítězství nad USK a hodlají dostát své cti a porazit další celek z města nepřátel hantecu. Aby mohli hráči Jana Ulrycha pomýšlet na rovnocennou bitvu, musejí především vymyslit účinnou obrannou strategii na Borise Mena a střelce Reinbergera (kterého již nyní svrbí ruka při pomyšlení na to, že Vyšehrad holduje zónové obraně). Naopak klíčem k úspěchu pro hosty je koncentrace, vysoká míra psychické připravenosti, mentální odhodlání, nepodcenění soupeře a soustředěnost. Ptáte se, proč pět výrazů pro totéž? Inu, poněvadž právě brněnské hlavy budou určovat ráz utkání. 
Letošní vzájemný zápas: Brno - Vyšehrad 87:60
Tip Basketmag.cz na vítěze: Brno
Tip sázkových kanceláří: Brno

BC Kolín - BK Prostějov
9. 12. 2009, 17:45
Rozhodčí: M. Macela, P. Hruša, M. Kučera

Ve středeční dohrávce přivítá Kolín hráče Prostějova a dá se předpokládat, že to nebude s otevřenou, ale spíše s odhodlanou náručí. Po těsné porážce z předchozího vzájemného utkání by domácí rádi uštědřili Orlům odplatu, ovšem vzhledem k síle hanáckého družstva to bude úkol věru obtížný. Tým Predraga Benáčka opět vkládá naděje do výkonů americké jednotky, hosté tradičně spoléhají na širší sestavu hráčů, z níž zejména Landry prokázal v zápasech Středoevropské ligy vynikající fazónu. Při stoprocentním výkonu  (viz zápas s Nymburkem) mohou Středočeši pomýšlet na dva vítězné body, pravděpodobně však bude ve středu Kolínem znít klasický slogan hry na babu "oplatky se nepečou".
Letošní vzájemný zápas: Prostějov - Kolín 79:75
Tip Basketmag.cz na vítěze: Prostějov
Tip sázkových kanceláří: Prostějov

Absence klíčových hráčů: Opava je bez Šiřiny, Prostějov bude patrně postrádat Lawrence a Dokoupila a vlna zranění v Ostravě udeřila i na Jana Stehlíka. Nymburk přivítá USK bez Iana Hanavana, nejistý je start děčínského Pavla Houšky.