Preview: 13. kolo Mattoni NBL

13.11.2009 - Matěj Sýkora
počet přečtení: 2122
vytvořeno 13.11.2009, upraveno 13.11.2009

Vychutnejme si naplno nahuštěný program Mattoni NBL ještě než se soutěž překlopí do období, kdy se bude hrát pouze jedno kolo týdně! Vychutnejme si třinácté kolo, startuje již v sobotu!

Karma Basket Poděbrady - ČEZ Basketball Nymburk
14. 11. 2009, 17:30
Rozhodčí: V. Lukeš, J. Karásek, S. Kučera

Poděbrady stojí na prahu obtížné série duelů s nejvýše postavenými celky a k tomu se potýkají s mnohými zdravotními problémy. To Nymburk je kompletní a nachází se ve fázi ladění na Eurocup. Aby domácí mohli pomýšlet na přijatelný výsledek, musí spoléhat na konsolidované výkony hlavních opor a bezbřehé nasazení hráčů z lavičky. Budeme zvědavi, zdali se ve skvělé formě hrajícímu Castleberrymu podaří rozlousknout i tvrdé defenzívní oříšky v podobě Ricciho, Bendy nebo Nečase a jaký rozdíl ve skóre uspokojí kouče Katzurin natolik, aby přestal vyžadovat po svých svěřencích celoplošnou obranu.
Letošní vzájemné utkání: Nymburk - Poděbrady 86:46
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nymburk
Tip sázkových kanceláří: Nymburk

NH Ostrava - Basketball Brno
14. 11. 2009, 17:30
Rozhodčí: R. Paulík, P. Hruša, L. Kapaňa
Papírově (či spíše "monitorově") nejvyrovnanější utkání 13. kola se očekává v Ostravě, kam zavítá Brno. Hosté naposledy porazili Poděbrady a nachází se v solidním rozpoložení. Zato domácí hrubě nezvládli poslední zápas na USK, odkud se poroučeli s těžkou prohrou. Přesto však mohou hráči Nové Huti pomýšlet na vítězství; záleží pouze na tom, jaký výkon tentokráte vytáhnou ze svého kapsáře nevyrovnané formy. Předvede Mike Mitchell střelecké představení, na jaká jsme u něj byli zvyklí? Dostojí Levell Payne fonetické podobě svého příjmení a bude hrát tak, až to bude Brno bolet? Dosáhne počet úniků Marka Stuchlého na levou ruku dvouciferné hodnoty? Pokud sobota odpoví na otázky kladně, domácí mohou Brněnským zle zatápět. 
Letošní vzájemné utkání: Brno - Ostrava 87:68
Tip Basketmag.cz na vítěze: Brno
Tip sázkových kanceláří: Ostrava

BC Kolín - Sokol Vyšehrad
14. 11. 2009, 17:45
Rozhodčí: P. Vrážel, I. Matějek, J. Baloun

Kolínu se kamsi poděla famózní fazóna, jež málem o body připravila i Nymburk s Prostějovem. V jejím hledání budou basketbalisté z Polabí pokračovat i v utkání s Vyšehradem. Dá se očekávat, že tentokráte zůstanou dva vítězné body v Kolíně nehledě na úspěšnost pátrací akce po formě. Hostující sokolové jsou schopni v každém zápase odehrát slušné pasáže (ve středu drželi ještě v 15. minutě fantasticky vyrovnaný stav s Pardubicemi), přesto si stále neodvykli vysoce prohrávat. Snad jen  nezapomenutelný  vyšehradský  fanoušek Venca v nebeském království svírá modro-bílou šálu s nehranou vírou ve vítězství pražského celku. 
Letošní vzájemné utkání: Vyšehrad - Kolín 85:104
Tip Basketmag.cz na vítěze: Kolín
Tip sázkových kanceláří: Kolín

BK Děčín - USK Praha
14. 11. 2009, 18:00
Rozhodčí: R. Vyklický, M. Vondráček, L. Lukeš
Hráči USK se minule vymanili z krize a převálcovali Ostravu, v sobotu je ovšem čeká soupeř z jiného těsta. Děčín i v letošní sezóně boří mýty o nutnosti vysokého rozpočtu a vesele si pluje ligou; momentálně zakotvil na třetí příčce tabulky. Pražané doufají v další show dua McKay - Ford, samozřejmě s plnou podporou ostatních spoluhráčů. Tým Pavla Budínského zase spoléhá na děčínského  Admir(ála) Aliče, minule v Kolíně se po delší době prezentoval povedeným výkonem Fenderson. Utkání může být zajímavé, třeba i dramatické, leč k triumfu by měli dokráčet (pokud budou hosté skutečně kousat, tak doběhnout) domácí.
Letošní vzájemné utkání: USK - Děčín 83:90
Tip Basketmag.cz na vítěze: Děčín
Tip sázkových kanceláří: Děčín

BK Breda & Weinstein Opava - BK Prostějov
14. 11. 2009, 18:00
Rozhodčí: I. Dolinek, A. Kapl, T. Holoubek
"BK Opava", to je kromě basketbalového oddílu aktuálně název i pro slezský lazaret. Navzdory oslabené soupisce dokáže družstvo Davida Klapetka podávat kokurenceschopné výkony, v sobotním zápase se ale vyrovnaného scénáře nejspíš nedočkáme. Prostějov, pravda, naposledy narazil do stěny s názvem Nový Jičín, i tak je ale po právu druhým týmem tabulky. Aby se domácí mohli s Orli popasovat, musí si vzít obranář Čarnecký do parády dirigenta Lawrence a opavští pivoti se musí vypořádat s hanáckou těžkotonážní jednotkou Chán, Landry, Hyzy. Domácí cítí respekt, ale rozhodně nelze říci, že by se týmu trenéra Petera báli(nt).  
Letošní vzájemné utkání: Prostějov - Opava 100:87
Tip Basketmag.cz na vítěze: Prostějov
Tip sázkových kanceláří: Prostějov

Mlékárna Miltra Nový Jičín - BK Synthesia Pardubice 
15. 11. 2009, 16:00
Rozhodčí: I. Dolinek, R. Paulík, V. Kurz
Nedělní dohrávka bude lahůdkovým vyvrcholením 13. kola Mattoni NBL: do Nového Jičína přijede družstvo Pardubic. Přesto, že z výbušnin jde větší strach nežli ze sýru, favority střetnutí jsou domácí. Novojičínští ve středu dokázali zvítězit na rozžhavených parketách v Prostějově a chtějí se nadále udržet na vítězné vlně. Hosté stále předvádějí rozpačité výkony, i tak ale okupují páté místo v tabulce. Atraktivních hráčských soubojů nabídne zápas plno, za všechny jmenujme duel Arnolda s ex-pardubickým Šteffelem, který při výhře v Prostějově zahrál mistrovsky. Který z mladých a ambiciózních trenérů (Choleva, Slowiak) bude po zápase vískat své opory ve vlasech a který bude házet propiskami? Uvidíme v Novém Jičíně! 
Letošní vzájemné utkání: Pardubice - Nový Jičín 77:80
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nový Jičín
Tip sázkových kanceláří: Nový Jičín

Absence klíčových hráčů: V ohrožení je opavská trojice Štec, Dygrýn a Šiřina (u posledně jmenovaného se ohrožení rovná jisté absenci). Poděbrady se budou muset obejít bez Marka Mužíka a nejspíše i nemocného Horáka. Stále je mimo hru Robert Šarovič (N. Jičín).