Preview: 12. kolo Mattoni NBL

09.11.2009 - Matěj Sýkora
počet přečtení: 2304
vytvořeno 09.11.2009, upraveno 09.11.2009

Začíná druhá čtvrtina základní části Mattoni NBL. S jakými ambicemi vstupují do téhle fáze soutěže jednotlivé celky? Který z nich vykročí do další jedenáctky zápasů pravou nohou a který zůstane smutně stát? Toť věru zapeklitá otázka...

USK Praha - NH Ostrava
10. 11. 2009, 18:00
rozhodčí: R. Vyklický, J. Karásek, P. Znamínko

Loď vysokoškoláků se kymácí v bouři herní krize. Série nepovedených zápasů vyvrcholila mizerným výkonem v utkání s Poděbrady, a přestože čeká pražský celek papírově slabý soupeř, "chytnout se" na Ostravě pro něj nebude vůbec jednoduché. Hosté už podle všeho mají trápení za sebou a v posledním kole dokázali přetavit kvalitní hru v nesmírně cenný dvoubodový zisk na palubovce silného Kolína. V úvodním kole se přesvědčivě radovali - tehdy hostující - basketbalisté USK a je možné, že i tentokrát domácí celek ostrouhá. Očekávejme souboj doskakovačů Forda s Paynem, či zajímavý duel českých opor Kotase a Stuchlého.  
Předchozí zápas: Ostrava - USK 83:97
Tip Basketmag.cz na vítěze: Ostrava
Tip sázkových kanceláří: USK

BK Prostějov - Mlékárna Miltra Nový Jičín
11. 11. 2009, 17:30
rozhodčí: M. Macela, P. Vrážel, P. Hruša
V prvním kole Prostějov vybojoval vítězství v Novém Jičíně a tenhle úspěch jej nakopnul k fantastické formě. I Nový Jičín hraje solidně, ale rozhodně nepředvádí tak zářné výkony jako jejich středeční oponent. K tomu přičtěme na straně Miltry absenci Šaroviče a možná i Muirheada a vychází nám jako favorit tým Petera Bálinta. Klíčem k úspěchu bude pro domácí výkon rozehrávače Lawrence, který se již dostatečně aklimatizoval na Mattoni NBL a patří k hvězdám soutěže. Na straně hostů bude v případě absence Muirheada ležet obrovská zodpovědnost na slovenských bedrech Dušana Panduly.
Předchozí zápas: Nový Jičín - Prostějov 67:69
Tip Basketmag.cz na vítěze: Prostějov
Tip sázkových kanceláří: Prostějov

BC Kolín - BK Děčín
11. 11. 2009, 17:45
rozhodčí: V. Lukeš, V. Galajda, J.Kec

K zajímavému duelu se schyluje v Kolíně. Domácí patří mezi nejpříjemnější překvapení letošní sezóny a nikdo by se nemohl divit, pakliže by na svém kontě měli ještě o dvě, tři vítězství více. Hráči Děčína i letos potvrzují, že nehledě na výši rozpočtu, dobře sestavený a fungující tým může být úspěšný. Hra Kolína stojí na třech základních kamenech - Jonesovi, Smitovi a Plattovi, Děčín zase spoléhá na tři krále s netradičními iniciály H + H + A (basketbalový znalec jistě bystře doplní). Po prohře v prvním společném letošním souboji a po blamáži s Ostravou budou mít svěřenci Predraga Benačka extrémní motivaci...
Předchozí zápas: Děčín - Kolín 82:63
Tip Basketmag.cz: Kolín
Tip sázkových kanceláří: Děčín


Basketball Brno - Karma Basket Poděbrady
11. 11. 2009, 18:00
rozhodčí: I. Dolinek, T. Holoubek, M. Janovský
Vyrovnaný zápas by měli sledovat i fanoušci v Brně, kam zavítá Karma Poděbrady. Domácí naposledy nezvládli souboj s Opavou a stále se nemohou zbavit vizitky velice nevyrovnaného týmu. Celek z Polabí dokázal v sobotu na Folimance přehrát USK, přesto i u něj jsme často svědky výrazných výkyvů. Zajímavých hráčských "minisoubojů" nabízí tento duel hned několik (Reinberger - Stria, Beneš - Vrubl,...) a dá se tušit, že o vítězi rozhodne zejména aktuální herní pohoda ve středu navečer. Brněnským příznivců tedy nezbývá než se modlit, aby forma zastihla onoho večera právě jejich tým: "Bože basketbalu, dej, ať naši borci zvítězí! AMeno."   
Předchozí zápas: Poděbrady - Brno 93:84
Tip Basketmag.cz na vítěze: Poděbrady
Tip sázkových kanceláří: Brno

Basketball Nymburk - BK Breda & Weinstein Opava
11. 11. 2009, 18:00
rozhodčí: R. Paulík, J. Hošek, J. Jedlička

Nymburk ještě neprohrál a jen stěží se bude tahle bilance otřásat v základech při zápase s Opavou. Hosté letos bezesporu podávají dobré výkony, na nymburskou  domácí baštu to však stačit nebude. Trenér Katzurin bude chtít opět provětrat všechny hráče, kouč Klapetek se pokusí co nejvíce zacelit mezeru po indisponovaném rozehrávači Šiřinovi. Nymburk se v zápase hodlá často vydávat na zteč, naopak hosté se obvykle vydávají spíše na Štec.  
Předchozí zápas: Opava - Nymburk 57:94
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nymburk
Tip sázkových kanceláří: Nymburk

Sokol Vyšehrad - BK Synthesia Pardubice
11. 11. 2009, 18:15
rozhodčí: M. Vondráček, V. Kurz, S. Kučera

"Jen ne jako v prvním zápase!" volají na Vyšehradě před konfrontací s Pardubicemi. Neslavný úvod do soutěže na hráčích Vyšehradu dlouho ležel jako odpudivá mokrá deka, a přestože se sokolové několikráte prezentovali nesrovnatelně kvalitnějším výkonem, zatím na první výhru (popřípadě alespoň vyrovnaný zápas) čekají. Pardubice doposavad nenaplňují předsezónní ambice a tak pro ně bude utkání na Vyšehradě především možností, jak se více sehrát a vyzkoušet různé herní situace. Hostitelé budou znovu spoléhat na Michala Skořepu, Synthesia věří, že se do formy vrátí americké trio Hampton, Wright, Arnold.  
Předchozí zápas: Pardubice - Vyšehrad 111:43
Tip Basketmag.cz na vítěze: Pardubice
Tip sázkových kanceláří: Pardubice

Absence klíčových hráčů: Byť se jeho zdravotní stav lepší, nadále zůstává mimo hru Šarovič. Dvanáctého kola se nezúčastní opavský Šiřina a nejspíše ani poděbradský Mužík. Stoprocentní jistotu nemají ani Muirhead (N. Jičín) a Alič (Děčín).