Preview: 11. kolo Mattoni NBL

05.11.2009 - Matěj Sýkora
počet přečtení: 2294
vytvořeno 05.11.2009, upraveno 05.11.2009

Po jedenácté, přesto stále s maximálním nábojem! Toť motto dalšího kola Mattoni NBL, jenž rozevře své brány o víkendu.

Basketball Brno - BK Breda & Weinstein Opava
7. 11. 2009, 16:30
rozhodčí: I. Dolinek, A. Kapl, P. Znamínko

Domácí basketbalisté naposledy trápili favority z Nového Jičína a v zápase s Opavou hodlají bezpodmínečně urvat dva body. Ovšem i hosté jsou herně na koni a pevně věří, že z osedlaného oře nespadnou. Brněnské publikum se může těšit na napínavý souboj, v němž budou maličkosti rozhodovat. Domácí prostředí a menší zdravotní problémy v kádru prorokují o píď větší šance domácím.
Tip Basketmag.cz na vítěze: Brno
Tip sázkových kanceláří: Brno

BK Prostějov - BK Synthesia Pardubice
7. 11. 2009, 17:00
rozhodčí: R. Paulík, I. Matějek, M. Janovský

Hodnotný zážitek slibuje střetnutí dvou špičkových českých celků. Prostějov letos nestačil pouze ve vyrovnaném duelu na Nymburk a zaslouženě se sluní na druhém místě tabulky. Pardubice jsou, pravda, paprsky úspěchu osvíceny méně, ale i jejich pátá pozice je solidní. Těšme se na souboj nabitých podkošových sestav (Chán, Landry - Arnold, Marek, Pospíšil, Bohačík) a střet rozehrávačů ( "houslista" Lawrence - "rychlonožka" Wright). Současná forma hovoří ve prospěch Orlů, proč by si ale Východočeši neschovali nejlepší výkon úvodní čtvrtiny soutěže na jedenácté kolo?!
Tip Basketmag.cz na vítěze: Prostějov
Tip sázkových kanceláří: Prostějov

USK Praha - Karma Basket Poděbrady
7. 11. 2009, 17:30
rozhodčí: V. Lukeš, P. Hruša, J. Baloun

Domácí: berou pouze dva body. Hosté: berou pouze dva body. Dva body: získá jenom jeden tým. Který? Vypravte se v sobotu na Folimanku a dozvíte se to! Vítězství vysokoškoláků je podmíněno další střeleckou show McKaye a doskakovačskou exhibicí Forda. Pro úspěch Poděbradských je nezbytnou podmínkou kvalitní obrana celého týmu a podpora letos báječného Castleberryho od dalších spoluhráčů. Souboj pražského mládí a polabských zkušeností startuje o půl šesté...
Tip Basketmag.cz na vítěze: Poděbrady
Tip sázkových kanceláří: USK

BC Kolín - NH Ostrava
7. 11. 2009, 17:45
rozhodčí: P. Vrážel, J. Hošek, V. Kurz
Kolín ve středu vyrýžoval zlaté dva body z Labe u Poděbrad a dělá si zálusk na blyštivý poklad i ze zápasu s Ostravou. Hráči Nové Huti v desátém kole prohráli defenzivní bitvu s Děčínem a stále mají na kontě jediné vítězství. Přestože se výkony svěřenců Zdeňka Hummela zlepšují, v sobotním střetnutí budou mít trumfy v dlani domácí. Pokud Kolínští skutečně vytasí všechna esa v podobě amerických borců Smithe s Jonesem, domácího prostředí a širšího kádru, budou moci po utkání zapít v saloonu další vítězství. 
Tip Basketmag.cz na vítěze: Kolín
Tip sázkových kanceláří: Kolín

BK Děčín - Sokol Vyšehrad
7. 11. 2009, 18:00
rozhodčí: M. Macela, J. Karásek, S. Kučera

Děčín se veze na vlně pohody a vítězství, zato hráči Vyšehradu bojují s ničivou tsunami nekompromisních proher. Ve své hale jsou Severočeši doslova jako doma a nedá se očekávat, že by si cestu za úspěchem jakkoliv komplikovali. Sokolové opět doufají v odvážný výkon na hraně svých možností, neboť jen tak mohou na palubovce favorita odehrát slušné utkání. V celku Pavla Budínského momentálně řádí Admir Alič, výpadek z Ostravy se pokusí napravit Hatcher. Pražskému týmu chybí stabilní opora, kdo bude lídrem tentokrát a na jaký výsledek to bude stačit se dozvíme v sobotu.   
Tip Basketmag.cz na vítěze: Děčín
Tip sázkových kanceláří: Děčín

ČEZ Basketball Nymburk - Miltra Nový Jičín
8. 11. 2009, 18:00
rozhodčí: R. Vyklický, M. Vondráček, L. Lukeš
Kdo chce zažít velký zápas, nechť zavítá o víkendu do nymburské haly! Repríza loňského finále je příslibem strhující podívané, v níž se domácím šampiónům opět po čase postaví nažhavení hráči Nového Jičína. Ač bojují s Miltrou ve znaku, rozhodně hostům nestéká mléko po bradě - zkušení Sanders, Varnelis a spol. v žádném případě nedají svou kůži lacino. Celek okolo kapitána Sokolovského zase začíná ladit formu na Eurocup a příjemnou atmosféru v týmu přiživí jen vítězství a kvalitní výkon. Co tentokrát předvede rozjíždějící se pivot pan Ricci? Bude ve skvělých výkonech pokračovat křídelník pan Dula? Neděle odpoví... 
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nymburk
Tip sázkových kanceláří: Nymburk

Absence klíčových hráčů: Opava postrádá rozehrávače Šiřinu a zřejmě i Dygrýna, Poděbrady se musí obejít bez kapitána Marka Mužíka. Děčín stále hraje bez Pavla Novotného, ještě déle chybí Novému Jičínu Robert Šarovič.