Preview: 10. kolo Mattoni NBL

03.11.2009 - Matěj Sýkora
počet přečtení: 2598
vytvořeno 03.11.2009, upraveno 03.11.2009

Malé jubileum slaví letošní ročník Mattoni NBL - ve středu 4. listopadu "oslaví" česká nejvyšší mužská soutěž své desáté kolo. Chcete-li být jedněmi z gratulantů, vybavte se frkačkami, houkačkami a trumpetami, navlékněte se do dresu svého týmu, krk zahalte do fanouškovského šálu a vydejte se do haly na zápas! Na jaký, ptáte se? Pohlédněte na nabídku... 

NH Ostrava - BK Děčín
4. 11. 2009, 17:30
rozhodčí: I. Dolinek, V. Kurz, J. Jedlička
Domácí již konečně nejsou bez vítězství, naposledy "povinně" porazili Vyšehrad. Tentokrát je čeká jiné sousto - tým Děčína. Hráči Nové huti se jistě budou snažit, aby jim nezaskočilo, pokud ale budou hosté pokračovat v kvalitních výkonech z posledních kol, měli by dominovat. Atraktivním soubojem bude bezesporu duel rozehrávačských osobností Mitchella a Hatchera.   
Tip Basketmag.cz na vítěze: Děčín
Tip sázkových kanceláří: Děčín

Mlékárna Miltra Nový Jičín - Basketball Brno
4. 11. 2009, 17:30
rozhodčí: M. Vondráček, A. Kapl, L. Kapaňa
Nový Jičín hraje v konsolidované formě a Brno by mu ve vlastní hale nemělo být zásadní překážkou. Miltra se letos opírá o kolektivní pojetí basketbalu, pozitivním překvapením jsou vynikající výkony křídelníka Panduly. Celek Brna prozatím provází nevyrovnanost výkonů, pakliže se však hostům zadaří, mohou favority značně potrápit. Fanoušci nemohou dospat při pomyšlení na efektní bitvu pivotů Walkera (jenž se letos prozatím spíše hledá) a Mena (jeho výkonnost je naopak báječná).
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nový Jičín
Tip sázkových kanceláří: Nová Jičín

Karma Basket Poděbrady . BC Kolín
4. 11. 2009, 18:00
rozhodčí: M. Macela, J. Hošek, L. Lukeš

Polabské derby, to je vždy nůše napěchovaná emocemi a nekompromisními souboji. Nejinak tomu bude  i v rámci desátého kola, kdy Poděbrady přivítají tým z Kolína. Hosté jsou v utkání favority, letos dokázali předvést už několik skvělých představení. Oproti tomu domácí zatím svůj potenciál zcela nenaplňují. Staré moudro však říká, že ve všech derby se rozdíly v aktuální fazóně nekompromisně stírají. Jak si poradí domácí obrana s rychlonohými rozehrávači Kolína? Kdo bude úspěšnější v podkošovém souboji Castleberryho a Platta? A jak se spolu na hřišti "popasují" v pikantní konfrontaci rozhodčí Macela a poděbradský lídr Pavel Beneš? Na tyto otázky odpoví právě zápas v lázeňském městě! 
Tip Basketmag.cz na vítěze: Poděbrady
Tip sázkových kanceláří: Kolín

BK Breda & Weinstein Opava - USK Praha
4. 11. 2009, 18:00
rozhodčí: P. Vrážel, I. Matějek, T. Holoubek

Opava se potýká se zraněními, ale i přesto si drží svůj vysoký herní standard. Vysokoškoláci již dlouho čekají na další výhru, a přesto, že je Opava jedním z množiny "hratelných" soupeřů, bude to pro Pražany těžký test. Jak se v letošní sezóně přesvědčili ku příkladu hráči Poděbrad, opavská palubovka je natolik horká, že na ní roztají ambice nejednoho soupeře. Úspěch domácích bude záviset na tom, jak se hráči vypořádají s absentujícími rozehrávači, hosty by měli k úspěšnému konci tradičně vést McKay a Ford. 
Tip Basketmag.cz na vítěze: Opava
Tip sázkových kanceláří: Opava

BK Synthesia Pardubice - ČEZ Basketball Nymburk
4. 11. 2009, 18:00
rozhodčí: V. Lukeš, P. Hruša, J. Kec
Pardubičtí se stále nemohou dostat do optimální pohody, v devátém kole odešli poraženi ze souboje s Brnem. Možná by mohlo svěřencům kouče Slowiaka prospět, že pro jednou v utkání nebudou favority. Nymburští zvládli i duel s výborným Prostějovem a stále  procházejí ligou bez jediného zaváhání. Dá se očekávat, že zápas v Pardubicích nabídne špičkový basketbal, jehož hlavním jmenovatelem budou souboje amerických hvězd a českých reprezentantů. Hosté by nakonec měli i díky vyrovnanějšímu kádru a větším zkušenostem středeční přípravu na zápasy Eurocupu v ČEZ Aréně zvládnout.
Tip Basketmag.cz na vítěze: Nymburk
Tip sázkových kanceláří: Nymburk

Sokol Vyšehrad - BK Prostějov
4. 11. 2009, 18:15
rozhodčí: V. Galajda, J. Karásek, P. Znamínko
Vyšehrad sice už napravil dojem ze samotného úvodu sezóny, kdy působil zcela odevzdaným dojmem, přesto to na víc než prohry o 20 až 30 bodů nestačí. Minimálně stejný bodový rozdíl můžeme čekat v jejich domácím střetnutí s Prostějovem. Hanácký celek je ve výtečné fazóně, kterou mu nijak nenabourala ani prohra v Nymburce (i tam předvedli Orli výbornou hru). Jen stěží budou sokolové odolávat silnému playmakeru Lawrencovi, či litevské dvojici Šležas - Veikalas. K tomu přičtěme Aleše Chána, jehož typické kývání hlavou při běhu straší pro letošek snad každého ligového protivníka. Sečteno a podtrženo, počítejme se suverénní výhrou Prostějova.  
Tip Basketmag.cz na vítěze: Prostějov
Tip sázkových kanceláří: Prostějov

Absence klíčových hráčů: Stále je mimo hru novojičínský Šarovič, delší dobu bude nedobrovolně odpočívat i Jakub Šiřina z Opavy. Do desátého kola zřejmě nezasáhne ani Šiřinův spoluhráč Ondřej Dygrýn.

Pohyb na soupiskách: Od minulého kola nebyly žádné zásadní změny zaznamenány.