Šípová + Šípová = Valosun bez šance

13.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 1851
vytvořeno 13.10.2009, upraveno 13.10.2009

Jen čtyři zápasy byly na programu čtvrtého kola ŽBL. Duel Karlových Varů s USK byl odložen kvůli startu Pražanek na výborně obsazeném turnaji v ruském Jekatěrinburku. České šampionky...

Jen čtyři zápasy byly na programu čtvrtého kola ŽBL. Duel Karlových Varů s USK byl odložen kvůli startu Pražanek na výborně obsazeném turnaji v ruském Jekatěrinburku. České šampionky tam podlehly reprezentaci USA 81:100, s pořadatelským týmem 65:94 a maďarskou Šoproň porazily 77:65. "Byla to výborná příprava. Ukázalo se, že jdeme nahoru. S účastí na turnaji jsem určitě spokojený," řekl kouč USK Lubor Blažek.

Liga byla ve znamení souboje Praha versus východní Čechy. Největší pozornost ale vzbudila nečekaně vysoká výhra Slovanky MB nad brněnským Valosunem 75:54. Sestry Šípovy přispěly vítězkám každá patnácti body. "Navíc obě skvěle doskakovaly," chválil trenér René Štěpánek. "Brno jsme měli přečtené. Podařilo se nám ubránit Vlkovou, to byl náš hlavní úkol."

Hradec na palubovce VŠ Praha dlouho prohrával, i když tentokrát Eva Horáková téměř neslezla ze hřiště. Nakonec pomohla k obratu 13 body a favorit vyhrál 67:50. V domácím dresu nastřílelo trio Kuthanová, Štěpánová, Koďousková 84 procent všech týmových bodů. "V úvodu jsme hodně ztráceli míče a nedávali lehké koše. Po přestávce ale přišel zlom," řekl hradecký kouč Miroslav Volejník.

Trutnov doma porazil Spartu 77:48 a Frisco Brno deklasovalo Strakonice 111:59. Pro brněnské hráčky to byl dobrý trénink před středečním šlágrem, k němuž ve středu od 18 hodin nastoupí v repríze finále na pražské Folimance proti USK.

-don-