Pane Jordan, nekuřte na hřišti!

08.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 2071
vytvořeno 08.10.2009, upraveno 08.10.2009

V listu San Francisco Chronicle se objevila fotografie Michaela Jordana, kouřícího svůj oblíbený doutník na místním golfovém hřišti...

V listu San Francisco Chronicle se objevila fotografie Michaela Jordana, kouřícího svůj oblíbený doutník na místním golfovém hřišti v Harding Parku. Tam dnes startuje osmý ročník prestižního Presidents Cupu, v němž se tradičně utkávají golfové výběry USA a Zbytku světa a legenda NBA přijala roli asistenta kapitána amerického týmu Freda Couplese.

Kouřem zahalený Jordan přitáhl pozornost úředníků z radnice, kteří okamžitě požádali ředitele PGA Tour, aby pana asistenta upozornili, že na hřišti bafat nesmí, neboť jde o veřejný prostor a v jako takovém to je zakázaná aktivita. "Poslal jsem PGA Tour email a zdůraznil, že kouření je v tomto případě ilegální," podotkl jeden z šéfů parku Phil Ginsburg.

Michael Jordan už od pondělka baví celý americký tým. Ten je z něj přímo u vytržení. Tedy jmenovitě hráči Hunter Mahan, Lucas Glover, Sean O'Hair. Na neoficiálním tréninku se Jordanova ústa prakticky nezavřela. "Zaplavili jsme ho otázkami na basket. Je super mít tu kolem sebe už jen tu jeho auru," použil vzletná slova 27letý Mahan. "Možnost mluvit s ním o vyhrávání, sebevědomí, o tom, co dělal, když jeho střela mířila mimo. Když si vezmete jakéhokoliv velkého hráče v nějakém sportu, všichni mají něco společného a my to chceme využít pro sebe."

Jordana si jako spíš čestného asistenta vybral kapitán Couples, bývalá světová jednička. "Byl na každém Ryder Cupu i Presidents Cupu, na kterých jsem kdy hrál. Je to hrozně vášnivý golfista a já jsem přesvědčen, že má týmu co dát. Jako basketbalista musel být schopen fungovat s fenomenálním spoluhráči a možná i s hráči, kteří by nemohli hrát za jiný tým."

Jordan, majitel jednociferného handicapu, se velmi dobře zná i hrává například s Tigerem Woodsem. Přítomnost hvězdy NBA v Harding Parku si užívá i další člen amerického výběru Kenny Perry. "Je to paráda už jen být s ním, podat mu ruku a poslouchat jeho vyprávění," vyznal se 49letý golfista. "Chci slyšet historky z NBA, žádný golf..."

-paz-