Ostrava během tří dnů otočila o 180 stupňů

12.11.2009 - redakce
počet přečtení: 2607
vytvořeno 12.11.2009, upraveno 12.11.2009

Že Ostrava po minulé sezoně oslabila kádr, to se ze soupisky dalo celkem vyčíst. Odešlo šest hráčů, včetně hvězd týmu Bohačíka a Arnolda, i uznávaný trenér Rón. Klub navíc poznamenalo vážné onemocnění Rostislava Uhlíře. Ale že se tým bývalého reprezentačního kouče Zdeňka Hummela propadne až tak hluboko? To je překvapení...

Že Ostrava po minulé sezoně oslabila kádr, to se ze soupisky dalo celkem vyčíst. Odešlo šest hráčů, včetně hvězd týmu Bohačíka a Arnolda, i uznávaný trenér Rón. Klub navíc poznamenalo vážné onemocnění Rostislava Uhlíře.

Ale že se tým bývalého reprezentačního kouče Zdeňka Hummela propadne až tak hluboko? To je překvapení.

Vždyť Ostrava v souboji o předposlední místo prohrála v úterý na USK Praha o 32 bodů!

"Stydím se. Byl to vážně ostudný výkon," hlesl Hummel. "Hráli jsme hůře než dorostenci, domácí měl mnohem větší chuť po vítězství."

Dá se to nazvat obratem o 180 stupňů. Vždyť Ostrava jen tři dny předtím šokovala na palubovce Kolína. Na její vítězství byl vypsán luxusní kurs 5,3, což nejlépe vypovídá o tom, jaké se zrodilo překvapení.

"V Kolíně jsme hráli seriozně. Zahráli nám zkušení hráči Stuchlý, Mitchell a Payne. K nim se přidali mladí, výborný byl Číž, který dobře bránil Jonese. Kolín jsme donutili k chybám," pochvaloval si Hummel. "O to víc mě pak výkon na USK nepříjemně překvapil."

Pouze 24 dvoubodových pokusů, dokonce jen dva útočné doskoky a mizerná bilance z trestných bodů. To je část důvodů, proč Ostrava v Praze naprosto selhala.

"Očekávali jsme mnohem těžší boj," připustil i kouč USK Kenneth Scalabroni. "Ostrava zahrála proti Kolínu nesmírně kvalitně, ale my jsme se na ní dokázali připravit."

Hummel byl už před sezonou realistou: "Budeme šťastni, když se dostaneme do play-off."

Pak se přidaly potíže s angažovanými Američany. "Mueler přišel s referencemi, že měří 203 centimetrů, ale má 196. Inman místo 203 je o dva centimetry menší. Navíc oba byli kondičně špatně připraveni," divil se Hummel.

A tak obě posily dostaly padáka, náhradou má být jejich krajan Lavell Payne.

"Musíme se vrátit k výkonu z Kolína. Tam jsem ukázali, že se v poslední době zvedáme," řekl Hummel.

Šanci na omluvenku z bídu z USK má Ostrava v sobotu doma proti Brnu. Zvládne bitvu severu proti jihu?

Petr Procházka