Ohnivý kouč Zdovc vyloučen z utkání

04.12.2009 - Redakce
počet přečtení: 2383
vytvořeno 04.12.2009, upraveno 04.12.2009

Víc než konečný výsledek přitáhla pozornost ze čtvrtečních zápasů šestého kola mužské Euroligy scéna ze druhé čtvrtiny duelu v Lublani. Domácí kouč a někdejší hráčská legenda Jure Zdovc neunesl odpískání faulu na Andersona, provedl opakovanou a velmi tvrdou verbální inzultaci arbitrů, srazil...

Víc než konečný výsledek přitáhla pozornost ze čtvrtečních zápasů šestého kola mužské Euroligy scéna ze druhé čtvrtiny duelu v Lublani. Domácí kouč a někdejší hráčská legenda Jure Zdovc neunesl odpískání faulu na Andersona, provedl opakovanou a velmi tvrdou verbální inzultaci arbitrů, srazil věci stojící na stolku časoměřičů a vzápětí byl vyloučen z utkání!

Tento zřídka vídaný výjev a jeho důsledky dovolily hostujícímu Maccabi, do té doby v deficitu, přejít šňůrou 15-0 do vedení, a přestože chrabří domácí borci, kteří také schytali nějakou tu technickou chybu, ještě během utkání zvládli skore na krátkou dobu otočit, z vítězství 82-65 se radoval v závěru kolektivnější a chladnokrevněji hrající soupeř.

"Nic naši porážku nemůže omluvit. Konečný rozdíl nemá co dělat s tím, co se před tím na hřišti stalo," říkal po zápase už klidnější Jure Zdovc. Jeho tým je s bilancí 1-5 na chvostu tabulky skupiny C společně s Maroussi. Postupová místa si zřejmě rozebere kvartet Maccabi (5-1), Caja Laboral (4-2), CSKA (4-2) a Lottomatica (3-3).

Čtvrteční zápasy nabídly jediný těsnější výsledek. V duelu ze suterénu skupiny D Prokom uspěl v Oldenburgu 82-80, když za stavu 81-80 šest vteřin před koncem navýšil jedním proměněným trestným hodem ze dvou skore Ewing a Majstorovičova potenciálně vítězná střela z osmi metrů pak trefila jen obroučku.

Prokom si polepšil na 2-4, Oldenburg a AJ Milano zůstaly na 1-5. Třetí Chimki má bilanci 4-2 a vedoucí duo Real a Panathinaikos 5-1. Právě Panathinaikos si poradil s Milánem 80-68.

V áčku Barcelona, jediný dosud neporažený tým, rozbila doma Fenerbahce 89-55 a Siena vyřídila Cibonu 90-64. Druhé vítězství si připsal Asvel, když doma skolil Žalgiris 77-67. Za Barcelonou má druhá Siena bilanci 5-1, Fenerbahce 3-3, Asvel 2-4 a Žalgiris s Cibonou 1-5, takže je stále o co hrát.

Konečně v posledním zápase skupiny B Efes doma porazil Lietuvos Rytas 77-62, což znamená, že oba celky se teď s Partizanem dělí o třetí pozici s bilancí 3-3. Unicaja vede s 5-1 před Olympiacosem se 4-2. O čtyři postupová místa tedy bude svedena velká bitva.

Petr Hamták