Obamův průšvih: basketbal bez žen!

03.11.2009 - Redakce
počet přečtení: 2155
vytvořeno 03.11.2009, upraveno 03.11.2009

Kdeže startovala letošní NBA? V Clevelandu duelem domácích Cavs s Bostonem? Špatně! V tělocvičně Bílého domu! Americký prezident Barack Obama pořádal...

Kdeže startovala letošní NBA? V Clevelandu duelem domácích Cavs s Bostonem? Špatně! V tělocvičně Bílého domu! Americký prezident Barack Obama pořádal v nejsledovanější budově Ameriky ještě před začátkem soutěže basketbalový dýchánek, který měl být současně i jakýmsi neoficiálním startem NBA.

Charitativní akce ale sloužila také pro reklamní účely, členové vlády na čele s basketbalovým fanatikem Obamou si to za zavřenými dveřmi rozdali se zástupci kongresu. A hrálo se prý naplno.

"Šetřit prezidenta? Ani náhodou!" ušklíbl se republikánský rival Jay Inslee, jenž po devadesátiminutové bitvě Obamu ocenil. "Byl ve formě, hlavně ty jeho elegantní změny směru. Párkrát se kolem mě pěkně prohnal."

Jenže Obama to také pořádně schytal! Feministky jej v New York Times označily za sexistu, neboť k "velmi důležitému zápasu" nedostala pozvání žádná žena.

A reakce držitele Nobelovy ceny za mír? "Ženy mají v Bílém domě významnou roli, zastávají polovinu všech funkcí a mají na svědomí řadu nesmírně důležitých rozhodnutí. Ale sorry, tohle byla chlapská záležitost," usmál se.

Brzy nato už nicméně na golfovou akci pozval žen hned několik. Aby měl klid...

-man-