Nasázel 23 bodů, ale truchlil

06.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 1757
vytvořeno 06.10.2009, upraveno 06.10.2009

I když nastřílel víc než solidních 23 bodů, převládlo v pocitech Štěpána Reinbergera zklamání. Basketball Brno při své premiéře v Mattoni NBL prohrál...

I když nastřílel víc než solidních 23 bodů, převládlo v pocitech Štěpána Reinbergera zklamání. Basketball Brno při své premiéře v Mattoni NBL prohrál v Poděbradech 84:93. "V rámci možností bych svůj výkon označil za dobrý. Ale blbě se mi to hodnotí, když jsme pukli zrovna tam, kde jsme si věřili na výhru. Určitě převládá nespokojenost," řekl Štěpán Reinberger.

Brněnský basketbal má ligu mužů opět po roční pauze. Jak tedy tu premiéru hodnotíte?
Byl to naprosto vyrovnaný zápas. Poděbrady určitě nebyly nijak výrazně lepší. Bohužel jsme měli nedostatky v obraně. Chtělo to dostat o takových šest bodů míň a bylo to naše. Sice jsme prohráli o deset, ale rozdíl narostl v poslední minutě po našich taktických faulech.

Říkáte dostat míň bodů. Poděbrady jsou však doma pověstné tím, že mají hodně bohaté skore.
To je asi pravda. Jenže devadesát bodů prostě venku dostávat nemůžeme. Na druhou stranu je nutné zmínit, že máme úplně nový tým a teprve se sehráváme.

Hodně se mluvilo o výjimce pro poděbradskou halu. Vadí vám osobně její prostředí?
Určitě je to specifické, ovšem nemyslím si, že by mi něco vadilo. Spíš mě nemile překvapilo, že pořád někdo hvízdal z hlediště. Asi dvakrát se mi stalo, že jsem to považoval za přerušení hry od rozhodčího. To si myslím, že by se stávat nemělo.

Ve středu vás čeká první domácí zápas. Jak se těšíte?
Už když jsme hráli přípravné zápasy, na které vlastně nebyla ani žádná reklama, tak chodilo dost lidí. Lidem basket chyběl, v Brně má velkou tradici. Takže se určitě těšíme a věříme, že bude výborná atmosféra.

Chystá se při příležitosti návratu Brna do ligy třeba nějaká sláva?
Roztleskávačky tam v pondělí nacvičovaly nějaký nástup. Sám se nechám překvapit, jestli vedení něco připraví.

-don-