Maccabi s Clippers: dosud nejlepší

21.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 1854
vytvořeno 21.10.2009, upraveno 21.10.2009

Nejnižší porážky z letošních střetů euroligových celků se soupeři z NBA dosáhli v noci hráči Maccabi Tel Aviv. Ve Staples Center podlehli LA Clippers 96-108. Soupeři se vyrovnali ve ztrátách, rychlých protiútocích a téměř i v bodech zpod koše. Navíc vyhráli...

Nejnižší porážky z letošních střetů euroligových celků se soupeři z NBA dosáhli v noci hráči Maccabi Tel Aviv. Ve Staples Center podlehli LA Clippers 96-108. Soupeři se vyrovnali ve ztrátách, rychlých protiútocích a téměř i v bodech zpod koše. Navíc vyhráli doskok 38-34! Izraelský šampion tak trochu připomněl svůj úspěch z roku 2005, kdy pokořil Toronto Raptors a stal se prvním zahraničním týmem, který uspěl na americké půdě v souboji se zástupcem NBA.

Současná skvadra Maccabi má ve svých řadách hned pětici borců s americkým občanstvím a tři hráče se zkušeností z NBA, což jsou Anderson, Lasme a Lampe. V zápase s Clippers se na rodnou hroudu vrátil rodák z Kalifornie a někdejší hvězda místní univerzity USC David Bluthenthal.

Tým Maccabi se v komentáři k předchozímu zápasu v Madison Square Garden na svém webu vyjádřil k incidentu kouče Pini Gershona. Ten po ostré konfrontaci s "náhradními" sudími schytal druhou technickou a musel opustit lavičku, což nakonec učinil až po velmi dlouhém protestním setrvání na hřišti.

"Sudí pískl faul hráči Knicks a nechal zcela bez povšimnutí hráčova sprostá slova a urážlivou gestikulaci namířenou vůči němu. Přitom před tím nám udělil tři technické za mnohem menší provinění. Pini ho na to upozornil a dostal za to druhou technickou. To bylo špatné rozhodnutí sudího, zejména v přípravném zápase," brání se v prohlášení Maccabi.

-paz-