Maccabi drtí finanční skandál!

02.11.2009 - Redakce
počet přečtení: 2682
vytvořeno 02.11.2009, upraveno 02.11.2009

Pýcha izraelského sportu v ohrožení! Tým Maccabi Tel Aviv se hned na startu nové sezony zmítá uprostřed finančního skandálu, který vyšel na světlo po sebevraždě populárního manažera Moni Fanana...

Pýcha izraelského sportu v ohrožení! Tým Maccabi Tel Aviv se hned na startu nové sezony zmítá uprostřed finančního skandálu, který vyšel na světlo po sebevraždě populárního manažera Moni Fanana.

Vypadalo to jako zoufalý čin zlomeného muže, který si nemohl zvyknout na život bez basketbalu. Jenže se ukázalo, že Fanan svými chybnými investičními kroky zpronevěřil více než 20 milionů dolarů, které patřily špičkovým hráčům a rozhodčím.

Zástupci berňáku obrátili naruby účetnictví klubu a mezi zkonfiskovanými dokumenty našli spoustu nekalostí ukazujících na krácení daní a možné praní špinavých peněz!

"Nemáme co skrývat!" vzkázal mluvčí Maccabi Nitzan Ferraro. Nicméně už byla zřízena i parlamentní vyšetřovací komise.

Fanan (na snímku) byl po dlouhá léta v očích izraelské veřejnosti tváří klubu, manažerem, koučem i hráčským konzultantem. Loni musel pro rozpory s ostatními bafuňáři rezignovat a prodat svůj podíl.

Zřídil si soukromou banku a investoval obrovské částky od hráčů, trenérů i rozhodčích s příslibem dvojnásobného zhodnocení. Nepovedlo se...

Maccabi vyhrálo 38 izraelských titulů v posledních 40 letech, proniklo mezi evropskou smetánku, před pár týdny byl klub na exhibičním turné po Americe.

Během duelu proti LA Clippers se do telavivské šatny v hale Staples Center vloupal zloděj a hráčům odcizil hotovost za 15 tisíc dolarů plus cennosti za dalších 7000 dolarů. Smůlovatý začátek sezony!

-man-