LISTOPADOVÝ BASKETMAG LETÍ K VÁM

09.11.2009 - Redakce
počet přečtení: 4156
vytvořeno 09.11.2009, upraveno 09.11.2009

Ladies and Gentlemen, dámy a pánové, vážení čtenáři! Právě vám představujeme tři elitní pětky BASKETMAGU na měsíc LISTOPAD, který právě míří do vašich schránek a na pulty vašich prodejců časopisů. Jízda začíná pětkou LEGIONÁŘŮ...

Ladies and Gentlemen, dámy a pánové, vážení čtenáři! Právě vám představujeme tři elitní pětky BASKETMAGU na měsíc LISTOPAD, který právě míří do vašich schránek a na pulty vašich prodejců časopisů.

Jízda začíná pětkou LEGIONÁŘŮ. Do laserových paprsků přichází na plochu jako první velký trenérský mág Sergio Scariolo. Italský kouč španělských mistrů Evropy a Chimki Moskva poctil BASKETMAG exkluzivním 4-stránkovým rozhovorem, kde odkrývá víc o svých ambicích trénovat v NBA, naučit se lépe rusky i o tom, proč si oblíbil Jiřího Welsche, nebo proč nutí rodinu sledovat videa soupeřů jeho týmu. Svými postřehy z Eurobasketu obohatil i rubriku Coaching.

Jiří Welsch má za sebou trudné léto, kde si připadal jako v Malaze nechtěný. Jenže když se dozvěděl, že kouč Aito se dokonce i v novinách pustil do kritiky klubu, tušil, že ten nejdůležitější ho stále chce.

Jan Veselý si doma může pomalu tapetovat názory slovutných expertů a skautů na jeho šance v NBA. V létě už nasázel i Phoenixu 16 bodů. Přesto se nejdřív musí stát tím pravým lídrem Partizanu.

Mimo svou vlast působí i Miloš Teodošič, neoholená superstar vicemistrů Evropy ze Srbska. Dozvíte se, proč po svých trojkách kreslí rukama obrazce, s jak elitní sportovkyní randí a proč ho na potkání líbají malí kluci se slzami v očích.

Hostem mezi Legionáři je exkluzivně pro BASKETMAG superlegenda země západních sousedů Henning Harnisch. Jeden z hlavních strůjců německého zázraku z třiadevadesátého mluví nejen o tom, co se vzpíralo zdravému rozumu, o bláznivosti kouče Pešiče, Jordanovi na playstationu, své vášni ke knihám a psaní o strachu střelce trestných hodů. I o tom, proč mu říkali Létající Henning. Jemu, majiteli 9 ligových titulů v řadě.

A nyní pětka DOMÁCÍCH. Vede ji František Rón, jehož slova ve slovenštině o tom, jak vezl "roztrasený" do Opavy nepodepsanou smlouvu a jak se rozhodoval o převzetí slovenské reprezentace, znějí víc než zajímavě. Teď ho možná čeká "bratovražedný súboj s Čechmi".

Lubor Blažek byl jmenován koučem českého ženstva pro MS v domácím prostředí. Jak dosud porozuměl složité ženské duši a proč čerpá životní inspiraci ze slavného Redfordova Zaříkávače koní? Dozvíte se.

Centr Aleš Chán se stal z minimálně využívaného vyhřívače lavičky mistra lídrem Orlů. I jedním z elitních střelců ligy. Otevřeně hovoří o peripetiích svého vztahu s koučem Katzurinem, o tom, proč nespal před zápasem s Nymburkem, své lásce na dálku i o analýze americké armády.

Jiří Navrátil býval dobrým pivotem. Pak se dal do služeb medicíny, ba co víc: i armády. Když se při misi na kábulském letišti ukrýval před raketou Talibanců, nejvíc se bál ne o sebe, ale o svou roční dcerku, 6000 kilometrů vzdálenou.

Sudí Robert Vyklický je osamělým českým bojovníkem s píšťalkou v Eurolize mužů. Poví vám o klíčové úloze přípravy sudích těsně před zápasem i o tom, co týmy o rozhodčích nesmí během hry nikdy odhalit.

Pětka CELEBRIT A ŽEN je rovněž pořádně nadupaná. Jako kapitán ji vede Nick the Greek, Gangster Nick, prostě hrdina Řecka a Arisu Soluň Nikos Galis. Kdo ho kdy viděl hrát, dodnes kroutí hlavou. Jak mohl se 183 centimetry nasázet ve třech zápasech ME včetně finále 40 bodů téměř výhradně z nájezdů do koše?

K ruce má velkou kapacitu: 40. nejbohatšího obyvatele planety Michaila Prochorova, milovníka krásných žen, skutrů a luxusu, který se chystá jako nejbohatší Rus dneška a první byznysmen mimo Severní Ameriku převzít klub NBA. Budou to New Jersey Nets.

Přitažlivé ženy se staly osudem i Leonarda DiCapria, který se vyžívá i ve střídání svých kšiltovek při fandění Lakers. Proč pije krev sousedům stavbou basketbalových hřišť? Uvidíte.

Ženy v pětce zastupují dvě výjimečné osobnosti: DeWanna Bonner je první hráčkou, které na jisté střední škole v Alabamě vyvěsili pod strop dres. Teď jako nováček vyhrála WNBA a za Brno už řádí i v Eurolize. Je samá ruka, samá noha a i proto se zamilovala do nákupů střevíců. To Markétě Bednářové učaroval golf. Proč ho hraje i v obýváku? A hlavně: proč ho hraje obráceně?

Na velkou poločasovou přestávku tu máme manuál k této sezoně NBA se všemi důležitými detaily ke každému z 30 týmů. Pochopíte z něj o lize vážně mnohé. A navíc story k finále WNBA.

Něco pro oddechové časy? Tak to bude Fotokomiks s hlavními hvězdami Michaelem Jordanem a Karlem Gottem. Další "Pecky do vašich uší" přidal Adam Nenadál a o záhadné důležitosti střeleckého rukávu, který může skrývat nepovolené napojení Allena Iversona na Snoopa Dogga, píše Honza Jaroch.

LeBron James se chce stát skutečnou celebritou a dal se k filmu. Má zajímavé vzory: Willa Smithe, Dona Corleoneho a Kareema. Než James dorovná Abdul-Jabbarovu nezapomenutelnou hlášku z parodie "Připoutejte se, prosím" směrem k malému chlapci: "Řekni svýmu tatíkovi, ať si zkusí každej večer lítat po hřišti sem a tam osmačtyřicet minut!", bude se muset na stříbrném plátně ještě hodně činit.

A jako bonus dva fešáci na maxiposteru: Carmelo Anthony a Chris Paul. Zápas začíná!