LeBron James jde do Hollywoodu

11.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 4283
vytvořeno 11.10.2009, upraveno 11.10.2009

Clevelandská superstar LeBron James se vydal víc než zdatně ve šlépějích dosud slavnějších hráčů-herců...

Clevelandská superstar LeBron James se vydal víc než zdatně ve šlépějích dosud slavnějších hráčů-herců z řad celebrit NBA, jakými byli Kareem Abdul-Jabbar, Michael Jordan, Ray Allen nebo v poslední době nejčastěji Shaq O´Neal.

Teď na podzim by měl zamířit do kin jeho dokument "More Than a Game", neboli "Víc než jen hra". Světlo světa spatřil loni v září na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Popisuje přátelství a hrdinství Jamese a jeho parťáků ze středoškolského týmu v St. Vincent-St. Mary v Akronu na jejich cestě za mistrovským titulem. LeBron James se mimo jiné stal i producentem celého díla, natáčného v roce 2003.

MVP minulé sezony už stihl povýšit na další "level", tedy na klasický film. V komedii Fantasy Basketball Camp, již bude natáčet příští léto společnost Universal Pictures, bude LeBron hrát sám sebe. Opět půjde o partu hráčů, tentokrát pětici basketbalových fanoušků po třicítce. Přijedou do Las Vegas, do kempu pořadaného Jamesem, kde nebude nouze o ztřeštěné situace a nůše vtipných scének.

Producent filmu Brian Grazer soudí, že James by na plátně měl uspět tak jako rapper Eminem v jeho filmu Osmá míle. "LeBrona jsem si vybral, protože já i můj osmiletý syn Thomas jsme se s ním chtěli hrozně setkat. Myslím, že má schopnost být uvolněný a v pohodě nejen v civilu, ale i před kamerami," řekl Glazer. "Viděl jsem ho už v televizní show Saturday Night Live a sledoval jeho reklamní práci a bylo mi jasné, že ten film zvládne."

-paz-