Konžský obr: v 15 letech 224 centimetrů!

16.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 2178
vytvořeno 16.10.2009, upraveno 16.10.2009

K neuvěření! Je mu teprve patnáct let a už měří gigantických 224 centimetrů. Nový konžský objev Benvenue Letuni míří za basketbalovou slávou...

K neuvěření! Je mu teprve patnáct let a už měří gigantických 224 centimetrů. Nový konžský objev Benvenue Letuni míří za basketbalovou slávou do španělské Badalony, která si jej už pár dní testuje.

"Netuším, kde ho klub objevil. Jediné, co vím, je, že pochází z Konga," řekl český mladík David Jelínek, který se v Juventudu Badalona pere o místo v prvním týmu.

"Je nás tu ale hodně cizinců, takže to budu mít těžké," uvědomuje si. Teď navíc přichází další konkurent, čahoun z Konga. "Neumí španělsky, ani anglicky. Nejspíš by měl hrát za tým U16," odhaduje Jelínek.

Letuni má rozsah paží 240 centimetrů, do koše tedy může v klídku smečovat bez výskoku. A první zprávy ze Španělska jsou povzbudivé: ten kluk má na basket vážně buňky! Přitom nemá za sebou žádnou kariéru, do koše hází míče sotva pár měsíců.

Do jeho rodného Bondunda vyrazili španělští agenti ihned, co se doslechli o vytáhlém mladíkovi trpícím nadměrným růstem, tak zvaným gigantismem.

Ale pozor! Kolem Letuniho už údajně pomalu slídí týmy NBA. Pokud by se ve Španělsku osvědčil, za pár let může být v draftu hodně vysoko. A to už může mít na výšku třeba i 240 čísel...

-man-