Kara blízko senzaci! A dál?

05.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 2167
vytvořeno 05.10.2009, upraveno 05.10.2009

Mohla to být prvotřídní senzace. Hráčky Kary Trutnov vedly ještě v polovině poslední čtvrtiny duelu 2. kola ŽBL nad mistrovským USK Praha o čtyři body...

Mohla to být prvotřídní senzace. Hráčky Kary Trutnov vedly ještě v polovině poslední čtvrtiny nad mistrovským USK Praha o čtyři body. Hosté však v koncovce žádné překvapení nepřipustili a vyhráli 80:70.

"Byly jsme hodně blízko. Zápas byl vyrovnaný, šlo jen o to, jestli se někdo bodově utrhne. Celou dobu to bylo buď, anebo, pěkný zápas. Koncovka nám bohužel nevyšla," řekl trutnovská opora a reprezentantka Michaela Hartigová.

Pražský favorit nepřijel do východních Čech kompletní a i to Trutnovu nahrávalo. "Také by to mohl být signál, že letos bude liga vyrovnanější. Bylo by jen dobře, kdyby to tak bylo," přeje si Hartigová.

Domácím vyšla zejména pasáž na přelomu třetí a poslední čtvrtiny, v níž vyhráli 18:5. V té chvíli vedli 70:65, jenže pak už nedali ani bod! "Kvůli vlastním chybám jsme se dostali pod velký tlak, soupeř nás trestal," hodnotil kouč USK Lubor Blažek. "V závěru jsme zlepšili obranu a se štěstím dotáhli utkání k výhře. Trutnovu gratuluju k velmi dobrému výkonu."

Obhájkyně bronzu i letos pomýšlejí především na třetí příčku. "Cílem je obhájit bronz a uspět v poháru. Ale třeba zaútočíme i na druhou pozici," spřádá plány Hartigová. "Brno jsem zatím neviděla, takže nevím, jestli si na něj můžeme troufat."

Dramatický zápas sehrál i brněnský Valosun s Hradcem Králové. Eva Horáková posunula Hradec k výhře 77:69 sedmnácti body a patnácti doskoky! Karlovy Vary podle předpokladů nestačily na Frisco Brno (37:88). Strakonice pak vybojovaly první výhru v soutěži na palubovce VŠ Praha (85:70).

-don-