Houškovi vychází na Nymburk 26 bodů

13.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 2105
vytvořeno 13.10.2009, upraveno 13.10.2009

Obhájce titulu bez několika zraněných opor a proti němu jediný loňský přemožitel ve výborné formě. Zápas dosud neporažených Nymburka s Děčínem, neboli utkání prvního s třetím...

Obhájce titulu bez několika zraněných opor a proti němu jediný loňský přemožitel ve výborné formě. Zápas dosud neporažených Nymburka s Děčínem, neboli utkání prvního s třetím, bude hitem čtvrtého kola Mattoni NBL. Děčínu se nástup do soutěže povedl. Nejprve vysoko přestřílel Kolín, pak se nenechal zaskočit na hřišti USK Praha a potom doma přetlačil i Brno, i když se dlouho trápil. 
 
"Ten vstup do sezony určitě hodnotím pozitivně," pochvaluje si pivot Pavel Houška, jeden z klíčových mužů děčínské sestavy. "Měli jsme tři soupeře z té lehčí části startovního pole. Teď nás naopak čeká těžká série. Mohli jsme se před ní rozehrát a líp se poznat."

Sám přiznáváte, že vám los na úvod přál. Bylo v něčem těžké v těch třech duelech potvrzovat roli favorita?
Tým může pozice favorita svazovat. Je to náročné psychicky, člověk ví, že by se to mělo vítězně zvládnout. Ukázalo se to hlavně v utkání s Brnem. Byli jsme nervózní, nemohli jsme dát snadné koše. Tým v pozici outsidera může vždy jen překvapit a my jsme naštěstí nic takového ani jednou
nedopustili.

Brněnský mužský basketbal se vrátil na ligovou mapu po roce. Jak na vás jako soupeř tým zpod Špilberku působil?
Zrovna jsem četl rozhovor s Danem Gajdošíkem a musím s ním souhlasit. Jsou úplně nově poskládaným týmem a bude jim půl roku trvat, než se pořádně poznají a všechno si sedne. Pak budou pro každého nepříjemným soupeřem.

Hned po prvních třech kolech je v tabulce nahoře pětice Nymburk, Prostějov, Děčín, Pardubice a Nový Jičín. Tedy přesně podle papírových předpokladů. Odtrhne se podle vás tahle pětka?
Na tuhle otázku je ještě moc brzy. Tabulku zhodnotím až po jedenácti kolech, až se každý utká s každým. Soupeře sice znám podle jmen, ale ještě nevím, jak všichni hrají.

Vy osobně máte celkem zajímavou střeleckou statistiku. 14, 18 a 22 bodů. Takže pravidelně pokaždé o čtyři víc. Hodláte v tom pokračovat?
Chtěl bych, ale nevím nevím. Každopádně v Nymburce bude něco takového strašně těžké.

Ale loni jste ho jako jediní v Mattoni NBl porazili. Letos si netroufnete?
Dostalo se ke mně avízo, že mají zdravotní problémy. Pojedeme to zkusit. Byly by to pro nás hodně nadstandardní body. Tam u nich už hodně dlouho nikdo nevyhrál.

V minulé sezoně se vám podařilo získat bronz. Je letos Děčín ještě silnější?
Takovéhle porovnávání nemám rád. Neřeknu, že máme lepší tým, ale řeknu, že máme jiný tým.

Dobře. A věří si tenhle jiný tým na obhajobu medaile?
Loni jsem se otázkám na umístění vždy úspěšně vyhnul a vyšlo to skvěle. Tak nečekejte, že to letos změním.

-don-