František Rón je trenérem reprezentace SR

29.10.2009 - redakce
počet přečtení: 2307
vytvořeno 29.10.2009, upraveno 29.10.2009

Trenérem mužské slovenské reprezentace se na základě rozhodnutí výkonného výboru Slovenské basketbalové asociace stal současný kormidelník Basketbal Pezinok František Rón, který nahradil dosavadního trenéra Milana Černického.

Výkonný výbor SBA schválil podpis dvouletého kontraktu s následnou opcí na další období. Nový trenér oznámí složení realizačního týmu v průběhu listopadu. Zkušený český odborník seděl v minulosti také na lavičce českého národního týmu a v létě přivedl tým U20 do elitní A divize.

"Vybírali jsme z třech kandidátů. Po všech krocích uskutečněných při ženské reprezentaci se zaměřením na výběr odborníka ze zahraničí, se snažíme o změnu klimatu a systému práce. O trenéra Róna jsme měli zájem již před dvěma roky, ale tehdy naší nabídku odmítl kvůli povinnostem v Ostravě a českém reprezentačním týmu do 20 let. Věřím, že s příchodem nového realizačního týmu se nám podaří dospět k zlomovému momentu také na úrovni mužské reprezentace? uvedl prezident SBA Rudolf Petrovský. ?Touto cestou chci poděkovat předcházejícímu realizačnímu týmu za odvedenou práci".

"Beru to jako další výzvu ve své trenérské kariéře. Zájem SBA jsem přivítal a těším se na působení u slovenské reprezentace. Vím, že mě nečeká jen trenérská práce, ale bude to také o umění diplomace a vyjednávání s hráči. Chci do týmu dostat skutečně ty nejlepší basketbalisty" nechal se slyšte František Rón.

Autor: Martin Galajda, ebasket.sk