Eurocup čeká kvalifikace

16.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 1865
vytvořeno 16.10.2009, upraveno 16.10.2009

Zatímco Euroliga mužů se už naplno rozjíždí, fanoušci eurocupových klubů si budou až do 30. října muset počkat na vylosování hlavní soutěže a do 24. listopadu na úvodní...

Zatímco Euroliga mužů se už naplno rozjíždí, fanoušci eurocupových klubů si budou až do 30. října muset počkat na vylosování hlavní soutěže a do 24. listopadu na úvodní rozskok prvních zápasů. Kdo je zatím jistým účastníkem dalšího ročníku?

Mezi 18 nasazených týmů patří vedle ČEZ Basketball Nymburk také KK Zadar, Cholet Basket, Sluc Nancy, Telekom Bonn, Lauretana Biella, BC Siauliai, Turow Zgorzelec, Unics Kazaň, Triumph Lyubertsy, Spartak Petrohrad, Crvena Zvezda, Hemofarm Vršac, Juventud Badalona, Gran Canaria, Turk Telekom, Galatasaray Istanbul a Azovmash Mariupol.

Z kvalifikace o Euroligu "propadly" celky Benetton Treviso, Spirou Basket, Aris Soluň, Alba Berlín, Ventspils, Le Mans.

Zbývající osmička (doplňující počet na celkových 32 mužstev) týmů vzejde z jednokolové kvalifikace, která je na programu systémem doma-venku 20. a 27. října. Které dvojice si to v ní o postup rozdají? Budou to: Dynamo Moskva - Amsterdam, Valencia - Dexia Mons-Hainaut, Besiktas Istanbul - Wels, Panellinios - Riga, Buducnost Podgorica - Brose Baskets, Bilbao - Donetsk, Teramo - Nicosia a Hapoel Jerusalem - Roanne.

-paz-