Definitivní konec CSKA?

20.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 2219
vytvořeno 20.10.2009, upraveno 20.10.2009

Jednou svůj konec přežily, podruhé už se vše zdá definitivní. Ženský basketbalový klub CSKA Moskva, ještě relativně nedávno vládce celého kontinentu, odpískal...

Jednou svůj konec přežily, podruhé už se vše zdá definitivní. Ženský basketbalový klub CSKA Moskva, ještě relativně nedávno vládce celého kontinentu, odpískal svou účast ve všech letošních soutěžích. Za tímto krokem jsou velké finanční problémy. V Eurolize tým nahradí polská Wisla Can-Pack Krakow. Ve skupině B se to ovšem nijak nedotkne českých zástupců, nasazených do jiných oddělení.

Na polský celek padla volba díky současnému ratingu a zároveň ochotě uvolněné místo po CSKA neprodleně zaujmout. Ruský gigant problémy signalizoval už v minulé sezoně, kdy se nejdříve odhlásil z rozběhlé soutěže v Eurolize, aby se do ní za chvíli zázračně vrátil. Události letošního léta už ale klub nedokázal ustát.

Nové složení euroligové skupiny B, ve které se již brzy rozpoutají postupové boje, tedy vypadá následovně: Gospic Croatia Osiguranje, Wisla Can-Pack, MiZo Pécs, Beretta Famila Schio, Halcon Avenida, ESB Villeneuve d'Ascq Lille Metropole.

-paz-