Childress podržel tým i po smrti otce

10.12.2009 - Redakce
počet přečtení: 2067
vytvořeno 10.12.2009, upraveno 10.12.2009

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A jedno velké se nevyhnulo ani muži s největším kontraktem v Evropě Joshi Childressovi. Vzdor osobní tragédii se svou oddaností klubu hluboce zapsal do srdcí fanoušků i hráčů Olympiacosu...

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A jedno velké se nevyhnulo ani muži s největším kontraktem v Evropě Joshi Childressovi. Vzdor osobní tragédii se svou oddaností klubu hluboce zapsal do srdcí fanoušků i hráčů Olympiacosu.

Childressův otec měl před více než měsícem autonehodu. Svým zraněním v posledních listopadových dnech podlehl. Když se Josh o otcově skonu dozvěděl, neodletěl domů do USA ihned, ale setrval v Řecku až do velkého megaderby s Panathinaikosem, kde ho tým nutně potřeboval.

A křídlo také v duelu excelovalo. I díky jeho 19 bodům a 10 doskokům Olympiacos triumfoval. Po zápase se hráč na tiskové konferenci rozplakal.

"Chci poděkovat trenérovi, spoluhráčům a všem v klubu. V téhle přetěžké chvíli všichni stáli při mně. Vím, že táta se právě teď usmívá z radosti nade mnou a naším týmem. I já jsem pyšný na naše mužstvo za to, jak celých čtyřicet minut bojovalo," řekl Childress, který do Států odletěl na několik dní až po utkání.

Spoluhráč, který dal ještě o bod víc, Theo Papaloukas, na adresu parťáka prohlásil toto:

"Jménem všech hráčů a trenérů chci Joshovi poděkovat. Dozvěděli jsme se o smrti jeho otce až dva dny před utkáním, cestou ze zápasu Euroligy v Bělehradě. Žil v tomhle osobním dramatu víc než měsíc a nikdy nedovolil, aby to ovlivnilo jeho výkony a hráčské povinnosti. Chtěl s námi zůstat a odehrát zápas s Panathinaikosem a my jsme mu za to velmi vděční."

Petr Hamták