Chán: "Pod Katzurinem už jsem nechtěl hrát"

23.10.2009 - redakce
počet přečtení: 2198
vytvořeno 23.10.2009, upraveno 23.10.2009

Že je Nymburk po šesti kolech Mattoni NBL bez porážky, to je jaksi samozřejmé. I když byl v Kolíně na pokraji porážky a zvítězil tam až po dvojím prodloužení. Ale pozor. Bilancí šesti zápasů bez porážky se chlubí i druhý Prostějov, jemuž velmi prospívá příchod pivota Aleše Chána...

Že je Nymburk po šesti kolech Mattoni NBL bez porážky, to je jaksi samozřejmé. I když byl v Kolíně na pokraji porážky a zvítězil tam až po dvojím prodloužení. Ale pozor. Bilancí šesti zápasů bez porážky se chlubí i druhý Prostějov, jemuž velmi prospívá příchod Aleše Chána.

Pivot měřící 214 centimetrů přišel před sezonou právě z Nymburka, kde zůstával nevyužitým náhradníkem. Teď? V Prostějově je nejlepším střelcem i nejužitečnějším hráčem.

"Hledal jsem tým, který věří, že dlouhý patřej k basketu. Jsem tu strašně spokojenej," říká o novém angažmá Aleš Chán.

Prostějov se už několik roků řadí ke špičce, ale takhle povedený start jste možná ani sami nečekali.
Já z té bilance nejsem nijak překvapený. Už když jsme se v létě dávali s klukama dohromady, vypadalo to dobře. Navíc jsme zatím nenastoupili proti těm nejsilnějším soupeřům. Tedy vyjma Nového Jičína, kde hráči na startu ročníku ještě nebyli sehraní. Každopádně zůstáváme nohama na zemi.

Máte za sebou těsnou výhru s Kolínem, který zatím překvapuje výbornými výkony. Jak ten zápas hodnotíte?
Kolínský kluci hráli výborně. Ten jejich výsledek s Nymburkem nebyl náhodný. Mají dobré střelce, ale my jsme po přestávce zastavili jejich útočný doskok a to bylo nesmírně důležité. Kolín se fakt špatně brání. Výborně se hýbou, mají dobré Amíky. Trenér Benáček tam odvedl kus práce.

Za týden budete hrát proti Nymburku. Těšíte se?
Já na to ještě nemyslím. Teď se soustředím na USK Praha, což je nejbližší soupeř. Ale až bude před Nymburkem, budu se těšit hodně (smích).

Budete to brát i trocho osobně? Ukázat trenéru Katzurinovi, že umíte hrát basket?
Řeknu ANO. I když bych na to neměl takhle odpovídat.

S bývalými spoluhráči z Nymburka zůstáváte v kontaktu?
Jistě, hlavně s Pavlem Slezákem. Několik let jsme spolu při různých zájezdech bydleli na pokoji. Já nemám problém s klukama zajít na pivo, nikdy bych nechtěl přetrhat nymburské svazky.

Třeba i proto, že se tam můžete vrátit? Nymburk při vašem odchodu do Prostějova avizoval, že to tak může být. 
Po letošní sezoně na mě má Nymburk opci. Pokud budou chtít. Já si to ale podmínil tím, že pod Mulim (Katzurinem) už nechci hrát. Je mi 29 let, mám před sebou ještě pár roků kariéry. A chci v nich dokázat víc, než jen sedět na střídačce mistra.

 

Aleš Chán v letošní Mattoni NBL

Průměrný čas: 25,3 minuty

Body: 16,3 na zápas

Doskoky: 7,5 na zápas

Bloky: 1,8 na zápas

Koeficient užitečnosti: 20 na zápas