Blokařská show Fischera z Maccabi

16.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 1765
vytvořeno 16.10.2009, upraveno 16.10.2009

V otevíracím duelu euroligové sezony mužů rozdrtil Maccabi Tel Aviv ve své našlapané Nokia Aréně slovinskou Lublaň...

V otevíracím duelu euroligové sezony mužů rozdrtil Maccabi Tel Aviv ve své našlapané Nokia Aréně slovinskou Lublaň. Vítězství 85-65 ozdobil nevídanými smečemi 198 centimetrů vysoký americký křídelník Alan Anderson, autor 24 bodů, jemuž neméně zdatně sekundoval pěti bloky z ohromujících devíti týmových D´or Fischer.

Základní sestavu domácích vyztužil Lasme z Partizanu a také polský reprezentant Lampe, kteří se podělili o 11 bodů. Lublaň sice vyhrála na doskoku 36-29, když měla 18 útočných doskoků, ale dvacet ztrát a celkově téměř třikrát nižší užitečnost jí nemohly dát při střeleckých dispozicích Maccabi naději na úspěch.

"Chtěli jsme tenhle zápas hlavně přežít, což jsme zvládli. Ukázali jsme spoustu předností, které nám dosud chyběly, jako třeba dobrou obranu, nutící soupeře k mnoha ztrátám," těšilo Pini Gershona, kormidelníka vítězů.

"Dvacet ztracených míčů bylo opravdu hodně. A občas jsme byli příliš sobečtí v útoku, kde nám chyběla ta přihrávka navíc na volného hráče a to nám škodilo," všiml si kouč hostů Jure Zdovc.

"Stále se necítíme stoprocentně připravení na sezonu. Naštěstí máme teď dva týdny na to nachystat se na další zápas a doufám, že pak bude naše hra vypadat líp," dodal rozehrávač Lublaně Sani Bečirovič, se 13 body druhý nejlepší střelec poražených.

-paz-